23-jarige Russische hacker gezocht door FBI voor het runnen van Marketplace van gestolen logins

Un hacker russe recherché par le FBI Nachrichten

Een 23-jarige Russische staatsburger is in de VS aangeklaagd en toegevoegd aan de Cyber ​​Most Wanted List van de Federal Bureau of Investigation (FBI) vanwege zijn vermeende rol als beheerder van Marketplace A, een cybercriminaliteitsforum dat gestolen inloggegevens verkocht. persoonlijke informatie en creditcardgegevens.

Igor Dekhtyarchukdie in 2013 voor het eerst op hackerforums verscheen onder de alias ‘floraby’, is beschuldigd van beschuldigingen van fraude met overboekingen, fraude met toegangsapparaten en verergerde identiteitsdiefstal, een reeks strafbare feiten die tot 20 jaar gevangenisstraf kunnen leiden.

Volgens de FBI Gezocht posterDekhtyarchuk studeerde eerder aan de Ural State University in Yekaterinburg, Rusland, en was voor het laatst bekend in de stad Kamensk-Uralsky.

“Marktplaats A gespecialiseerd in de verkoop van onrechtmatig verkregen toegangsapparaten voor gecompromitteerde online betalingsplatforms, winkeliers en creditcardaccounts, inclusief het verstrekken van de gegevens die aan die accounts zijn gekoppeld, zoals namen, thuisadressen, inloggegevens en betaalkaartgegevens voor de slachtoffers , wie zijn de daadwerkelijke eigenaren van die rekeningen,” het Amerikaanse ministerie van Justitie zei in een verklaring.

Meer dan 48.000 gecompromitteerde e-mailaccounts en meer dan 39.000 online accounts zouden sinds de lancering in mei 2018 op de markt zijn verhandeld, met een gemiddelde van ongeveer 5.000 dagelijkse bezoekers.

Bovendien zou het carding-forum potentiële klanten de mogelijkheid hebben geboden om een ​​combinatie van online- en creditcardaccounts van hetzelfde slachtoffer te kopen tegen verschillende prijspunten, en om een ​​softwareprogramma te huren waarmee haar klanten de gestolen informatie om toegang te krijgen tot de gecompromitteerde accounts van een niet nader genoemd bedrijf.

De FBI zei tussen maart en juli 2021 maar liefst 13 aankopen Dekhtyarchuk te hebben gedaan via een “online geheime medewerker”, waarna de inloggegevens of de login-cookies werden verzonden via een link of de Telegram-berichtenservice bij het voltooien van de transactie, waarmee de onderzoekers toegang tot 131 verschillende accounts.

“De door Dekhtyarchuk geëxploiteerde cybercriminaliteitsmarkt promootte en faciliteerde de verkoop van gecompromitteerde inloggegevens, persoonlijk identificeerbare informatie (PII) en andere gevoelige financiële informatie”, zegt Jim Smith, speciaal verantwoordelijke FBI Houston-agent.

“Cybercriminelen achter deze marktplaatsen doen er alles aan om hun ware identiteit te verdoezelen en gebruiken vaak andere geavanceerde methoden om hun activiteiten verder te anonimiseren”, voegde Smith eraan toe.

David
Rate author
Hackarizona