4 best practices voor cloudgegevensbeveiliging die alle bedrijven vandaag zouden moeten volgen

Beveiliging van cloudgegevens Nachrichten

Tegenwoordig zijn bedrijven over de hele wereld afhankelijk geworden van cloudplatforms voor een verscheidenheid aan bedrijfskritieke workflows. Ze bewaren hun CRM-gegevens in de cloud. Zij verwerken hun salarisadministratie in de cloud. Ze beheren zelfs hun HR-processen via de cloud. En dat alles betekent dat ze het grootste deel van hun bevoorrechte bedrijfsgegevens ook aan die cloudproviders toevertrouwen.

En hoewel de meeste grote cloudproviders behoorlijk hun best doen om gegevens veilig te houden, hanteren de meeste zakelijke gebruikers een upload-it-and-forget-it-benadering voor hun gegevensbeveiligingsbehoeften. En dat is – onnodig te zeggen – gevaarlijk.

In werkelijkheid kunnen cloudproviders de gegevens van een bedrijf alleen beschermen als het bedrijf zijn steentje bijdraagt ​​door zich te houden aan enkele best practices voor cloudbeveiliging. En gelukkig zijn ze niet zo ingewikkeld. Dit zijn de vier belangrijkste best practices voor cloudbeveiliging die bedrijven meteen in hun cloudactiviteiten moeten inbouwen.

Sla zorgvuldigheid bij selectie nooit over

De eerste best practice voor cloudbeveiliging die bedrijven moeten volgen, is om altijd voldoende due diligence uit te voeren bij het kiezen van cloudleveranciers om mee samen te werken. Het is natuurlijk belangrijk om de reputatie van elke provider te onderzoeken. Maar het is ook net zo belangrijk om hun beveiligingspraktijken en de bijzonderheden van hun gebruikersovereenkomst onder de loep te nemen.

Bedrijven moeten op zijn minst weten hoe en waar hun gegevens door de provider worden opgeslagen, evenals de details over hoe de verkoper werkt om ongeautoriseerde gebruikers buiten te houden.

En ze moeten ook controleren of de leverancier garanties of technische bijstand biedt in het geval van een datalek. En als een van die informatie onduidelijk of onbevredigend is, kunt u het beste overstappen naar een meer gerenommeerde provider.

Maak een Bulletproof Access Management-strategie

De volgende best practice voor cloudbeveiliging is het bedenken en implementeren van een uniforme toegangsbeheerstrategie. Een van de grote beveiligingsproblemen waarmee cloudafhankelijke bedrijven worden geconfronteerd, is dat ze vertrouwen op gefragmenteerde authenticatie- en toegangsbeheersystemen. En dat leidt vaak tot slecht beheer van inloggegevens en het kruipen van machtigingen.

Om een ​​einde te maken aan deze problemen, is het raadzaam om hun authenticatie en toegangsbeheer te verenigen via een single sign-on (SSO)-provider. En op zijn minst moeten alle accounts – ongeacht het platform – multifactor-authenticatie vereisen en regelmatig beoordelingen van toegangsrechten ondergaan. En tot slot is het belangrijk om stappen te ondernemen om identiteitsdiefstal voorkomen. Dit probleem neemt toe, dus zorg ervoor dat u in dat opzicht proactieve stappen onderneemt, voordat er zelfs maar iets ergs gebeurt.

Verhoog de gebruikerseducatie en implementeer malwarebescherming

Uiteindelijk ligt de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor gegevensbeveiliging bij degenen die vertrouwd zijn met toegang tot die gegevens. En zonder de juiste opleiding en training zijn de meeste gebruikers slechts een per ongeluk spam-e-mail geopend weg van het mogelijk maken van een datalek. Daarom is het een essentiële best practice van cloudbeveiliging om aan te dringen op een goede training voor alle gebruikers voordat ze toegang krijgen tot kritieke bedrijfssystemen of gegevens.

En als tweede verdedigingslinie is het ook het beste om een ​​oplossing voor bescherming tegen malware en bedreigingen te implementeren die is ontworpen voor cloudimplementaties. Dergelijke oplossingen bieden bescherming in de vorm van het scannen van geüploade gegevens en proactieve verdediging tegen bedreigingen om te voorkomen dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot door de cloud gehoste gegevens. En hoewel ze geen vervanging zijn voor een goed opgeleide en veiligheidsbewuste gebruikersgroep, vormen ze een uitstekende verzekering tegen onbedoelde menselijke fouten.

Oefen dataminimalisatie

Last but not least is het een goed idee voor bedrijven om stappen te ondernemen om de gegevens die ze aan hun cloudproviders toevertrouwen te minimaliseren. U hoeft tenslotte geen gegevens te beschermen die nooit zijn geüpload. Het idee is om bedrijfsprocessen te verfijnen om alleen de gegevens te verzamelen die nodig zijn om ze te laten werken.

Het beheren van een dealpijplijn in de cloud vereist bijvoorbeeld de opslag van enkele persoonlijk identificeerbare klantgegevens. Maar het vereist geen harde financiële gegevens of iets dat veel verder gaat dan contactgegevens om effectief te zijn. Het is dus het beste om dat te codificeren en ervoor te zorgen dat alle gebruikers niets onnodigs toevoegen.

Dat gaat een heel eind in de richting van het ontwikkelen van een beleid van gegevensminimalisatie dat de kwetsbaarheid van het bedrijf in de cloud vermindert. En, afhankelijk van het soort gegevens dat erbij betrokken is, kan het ook een wettelijke vereiste zijn waaraan bedrijven zich moeten houden. Hoe dan ook, het verminderen van de gegevens die op verschillende cloudplatforms zijn opgeslagen, vereenvoudigt alles op het gebied van gegevensbeveiliging – van beheer tot toegangscontrole tot beheer – en zou altijd de kern moeten zijn van alles wat bedrijven online doen.

Het komt neer op

Uiteindelijk spelen cloudplatforms en apps nu een cruciale rol in de bedrijfsvoering voor organisaties van elke omvang. En ze gaan nergens heen. Maar nu de online dreigingsomgeving elke dag uitdagender wordt, is het aan bedrijven om die platforms te gebruiken op manieren die risico’s minimaliseren en risico’s met betrekking tot gegevensbeveiliging vermijden. Het nalaten dit te doen, heeft menig bedrijf ten dode opgeschreven – en zal dat blijven doen. Maar door gegevensbeveiliging serieus te nemen, te beginnen met de vier best practices die hierboven zijn uiteengezet, kunnen hedendaagse bedrijven dat lot vermijden.

David
Rate author
Hackarizona