Alles wat u moet weten om een ​​kwetsbaarheidsbeoordelingsrapport te maken

Todo lo que necesita saber para crear un informe de evaluación de vulnerabilidades Nachrichten

Er is u gevraagd om een ​​kwetsbaarheidsbeoordelingsrapport voor uw organisatie en voor sommigen van u die dit artikel lezen, is uw eerste gedachte waarschijnlijk: “Wat is dat?”

Maak je geen zorgen. Dit artikel geeft antwoord op die vraag, maar ook waarom je een kwetsbaarheidsbeoordelingsrapport nodig hebt en waar je er een kunt krijgen.

Aangezien het verzoek om een ​​dergelijk rapport waarschijnlijk afkomstig is van een belangrijke bron zoals de Raad van Bestuur, een partner, een klant of een accountant, is er geen moment te verliezen. Dus laten we direct naar binnen rijden.

Wat is een Vulnerability Assessment Report en waarom heb je er een nodig?

Een Vulnerability Assessment Report is gewoon een document dat illustreert hoe u de kwetsbaarheden van uw organisatie beheert. Het is belangrijk omdat, aangezien er elk jaar tienduizenden nieuwe technologische gebreken worden ontdekt, u moet kunnen bewijzen dat uw organisatie haar best doet om aanvallen te voorkomen als u door partners en klanten vertrouwd wilt worden.

Een beste beveiligingspraktijk aanbevolen door overheden over de hele wereld, a kwetsbaarheidsbeoordeling is een geautomatiseerd beoordelingsproces dat inzicht geeft in uw huidige beveiligingsstatus. Het rapport over de kwetsbaarheidsbeoordeling is het resultaat van deze beoordeling. Gebruikt als een routekaart naar een betere staat van paraatheid op het gebied van beveiliging, legt het de unieke risico’s uit waarmee uw organisatie te maken heeft als gevolg van de technologie die u gebruikt, en laat het zien hoe u deze het beste kunt overwinnen met minimale verstoring van uw kernbedrijfsstrategie en -activiteiten.

De hulp die het biedt is duidelijk, maar waarom zou je? behoefte een? Zoals hierboven vermeld, is het waarschijnlijk dat u werd gevraagd om een ​​kwetsbaarheidsbeoordelingsrapport door de raad, een partner, een klant of een auditor, aangezien elk van deze groepen geruststelling nodig heeft dat u op de hoogte bent van eventuele zwakke punten in uw infrastructuur. Dit is waarom:

— Klanten moeten u vertrouwen

  Zwakke punten in uw IT-systemen kunnen de bedrijfsvoering van uw klanten beïnvloeden. Nu supply chain-aanvallen toenemen, kan een kwetsbaarheid in een enkel bedrijf ervoor zorgen dat het hele scala aan organisaties verlamd raakt, zoals aangetoond door de beruchte SolarWinds-hack vorig jaar.

  Het maakt niet uit hoe klein uw bedrijf is; als uw klanten u hun gegevens toevertrouwen, willen ze misschien eerst een Vulnerability Assessment Report om te bevestigen dat uw IT-beveiligingspraktijken tiptop zijn.

  — De Raad wil een beter inzicht in het bedrijfsrisico

   Cyberbeveiliging is een groeiend probleem in veel bedrijven, dus de kans is groot dat uw bestuursleden meer grip willen krijgen op hun risico, voordat het gebrek aan inzicht in kwetsbaarheden wordt omgezet in een veel ernstiger zakelijk probleem. Met ransomware-aanvallen die regelmatig de krantenkoppen halen, met goed beheer van kwetsbaarheden en het presenteren van een “helemaal duidelijk” rapport, kan dit uw bedrijf de hoofden geven die gemoedsrust nodig hebben.

   — Uw auditors controleren op naleving

    Veel van de regelgevings- of nalevingskaders met betrekking tot beveiliging en privacy, zoals SOC2, HIPAA, AVG, ISO 27001 en PCI DSS, adviseren of ronduit vereisen regelmatige nalevingsscans en rapportage, dus als het verzoek om een ​​kwetsbaarheidsbeoordelingsrapport is gedaan door uw auditor, is het waarschijnlijk voor nalevingsdoeleinden.

    — Uw CFO vernieuwt uw cyberverzekering

     Het kan zijn dat uw verzekeringsmaatschappij een kwetsbaarheidsbeoordelingsrapport wenst als onderdeel van het acceptatieproces. Als u niet het risico wilt lopen dat uw verzekeringsuitkering wordt geweigerd of als u uw premies niet wilt zien stijgen, kunt u er baat bij hebben deze rapporten regelmatig aan te leveren.

     Hoe vaak moet u een kwetsbaarheidsbeoordelingsrapport maken?

     Regelmatig. Zie het als het scannen van kwetsbaarheden: voor maximale doeltreffendheid moet u regelmatig, zo niet constant, uitgebreide evaluaties van uw volledige technologiestapel uitvoeren, anders zou u iets kunnen missen dat uw bedrijf tot stilstand zou kunnen brengen.

     Cybercriminelen stoppen niet met zoeken totdat ze iets hebben gevonden waar ze hun voordeel mee kunnen doen. U moet uw systemen continu scannen en beschikken over up-to-date rapportage om uw waakzaamheid te weerspiegelen wanneer dat nodig is.

     Moderne oplossingen voor het scannen van kwetsbaarheden, zoals: Indringergeeft u een cyberhygiënescore waarmee u de voortgang van uw inspanningen op het gebied van kwetsbaarheidsbeheer in de loop van de tijd kunt volgen, wat aantoont dat uw beveiligingsproblemen continu en tijdig worden opgelost.‍

     Een kwetsbaarheidsbeoordelingsrapport van Intruder, om uw klanten of regelgevers het bewijs te leveren dat er een scanproces voor kwetsbaarheden wordt uitgevoerd.

     Wat moet er in een kwetsbaarheidsbeoordelingsrapport staan?

     Helaas is er geen one size fits all-rapport. Hoewel de inhoud over het algemeen het aantal kwetsbaarheden is dat op een bepaald moment in uw systemen is gedetecteerd, hebben uw verschillende belanghebbenden verschillende detailniveaus nodig. Zelfs voor nalevingsdoeleinden kunnen de rapportagevereisten voor kwetsbaarheidsbeoordelingen verschillen.

     Als goede vuistregel raden we aan om een ​​Executive Report op te stellen met grafiekweergaven en samengestelde cyberhygiënescores voor het bestuur en C-Suite die hen een idee geven van waar ze op een bepaald moment staan. En voor uw IT-team heeft hun rapport meer details nodig, zoals hoe u de juiste oplossingen kunt toepassen op bestaande problemen en latere fouten kunt omzeilen.

     Waar kunt u een Vulnerability Assessment Report vandaan halen?

     Ervoor zorgen dat uw kwetsbaarheidsbeoordelingsrapporten alle elementen en informatie bevatten die uw belanghebbenden nodig hebben, kan veel werk en expertise vergen; die uw beveiligingsteams kunnen afleiden van andere activiteiten die uw organisatie veilig houden. Daarom is het aan te raden om een ​​externe provider te kiezen voor het maken van uw rapportages.

     Voordat u afzonderlijke leveranciers gaat vergelijken, moet u ervoor zorgen dat u een goed begrip heeft van uw technische omgeving en van de specifieke resultaten die de kwetsbaarheidsbeoordeling moet opleveren. Dit komt omdat tools voor kwetsbaarheidsbeoordeling niet hetzelfde zijn gebouwd; ze controleren op verschillende soorten zwakke punten, dus u moet de oplossing kiezen die het beste bij uw vereisten past. Denk aan de functies en controles die u nodig hebt, evenals de industrienormen die u moet volgen en uw budget.

     Twee belangrijke elementen waarmee u rekening moet houden, hebben betrekking op rapportage: ten eerste, hoe flexibel de aanbieder van de beoordeling zal zijn met hoeveel details worden gepresenteerd (vooral als u gegevens aan verschillende doelgroepen moet presenteren); en ten tweede hoe duidelijk de resultaten worden gecommuniceerd. Scanresultaten kunnen overweldigend zijn, maar de juiste leverancier demystificeert complexe beveiligingsgegevens om u een duidelijk, jargonvrij begrip te geven van de risico’s waarmee u wordt geconfronteerd.

     Bij Intruder zijn rapporten ontworpen om goed begrepen te worden, terwijl alle technische details behouden blijven die IT-managers en DevOps-teams nodig hebben. Of u nu een grote onderneming of een beginnende startup bent, u kunt snel rapporten genereren, papieren compliance-trails creëren, veilig blijven en communiceren met werknemers en potentiële investeerders. Intruder biedt een gratis proefversie van zijn software, die u kunt activeren hier. Krijg nu rapportage over kwetsbaarheidsbeoordelingen.

     David
     Rate author
     Hackarizona