Amerikaanse autoriteiten brengen 6 Indiase callcenters in rekening die duizenden Amerikanen oplichten

Centre d'appel indien Nachrichten

Een aantal in India gevestigde callcenters en hun directeuren zijn aangeklaagd voor hun vermeende rol bij het plaatsen van tientallen miljoenen oplichtingsoproepen gericht op het oplichten van duizenden Amerikaanse consumenten.

De aanklacht beschuldigde Manu Chawla, Sushil Sachdeva, Nitin Kumar Wadwani, Swarndeep Singh, Dinesh Manohar Sachdev, Gaje Singh Rathore, Sanket Modi, Rajiv Solanki en hun respectievelijke callcenters voor samenzwering met eerder aangeklaagde VoIP-provider E Sampark en zijn directeur, Guarav Gupta, om de oproepen door te sturen naar Amerikaanse burgers.

“Criminele in India gevestigde callcenters bedriegen inwoners van de VS, inclusief ouderen, door slachtoffers telefonisch te misleiden door gebruik te maken van oplichting zoals sociale zekerheid en IRS-imitatie, evenals leningfraude”, aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie. zei in een uitgave.

Volgens de Aanklacht november 2020 uitgegeven tegen E Sampark en Gupta, leidden de oproepen van in India gevestigde telefoonoplichters van mei 2015 tot juni 2020 tot gerapporteerde verliezen van meer dan $ 20 miljoen, waarbij het bedrijf voor dit doel ongeveer 60 servers in de Amerikaanse staat Florida onderhield en die meer dan 130.000 opnames van oplichtingsgesprekken.

Bij de regeling waren de bellers betrokken die zich voordeden als werknemers van de Internal Revenue Service (IRS) om de slachtoffers te misleiden om geld over te maken, en hen bedreigden met arrestatie en boetes als ze de belasting niet zouden terugbetalen. De illegaal vergaarde fondsen werden vervolgens witgewassen via een buitenlands fraudenetwerk.

Als onderdeel van de socialezekerheidszwendel deden de fraudeurs zich voor als federale agenten in een poging om slachtoffers te laten geloven dat hun burgerservicenummers (SSN) betrokken waren bij misdaden en opnieuw intimidatietactieken toepasten om hen te misleiden om contant geld te sturen.

Ten slotte vermomden de bellers zich ook als mensen die voor kredietinstellingen werkten en informeerden de betrokken partijen dat ze in aanmerking kwamen voor fictieve leningen, alleen om hen op te dragen om “vooruitbetalingen te betalen om aan te tonen dat ze in staat zijn om de lening terug te betalen” in ruil voor niets.

“Scam robocalls veroorzaken emotionele en financiële schade aan slachtoffers, met name onze kwetsbare en oudere bevolkingsgroepen”, zei de Amerikaanse advocaat Kurt Erskine in een verklaring. “Deze in India gevestigde callcenters zouden hun slachtoffers bang hebben gemaakt en hun geld hebben gestolen, inclusief het spaargeld van sommige slachtoffers.”

David
Rate author
Hackarizona