Android- en Chrome-gebruikers kunnen binnenkort virtuele creditcards genereren om echte te beschermen

Android and Chrome Users Can Soon Generate Virtual Credit Cards to Protect Real Ones Nachrichten

Google ging woensdag naar zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie om een ​​groot aantal privacy- en beveiligingsupdates aan te kondigen, waaronder ondersteuning voor virtuele creditcards op Android en Chrome.

“Wanneer u automatisch aanvullen gebruikt om uw betalingsgegevens in te voeren bij het afrekenen, voegen virtuele kaarten een extra beveiligingslaag toe door uw werkelijke kaartnummer te vervangen door een duidelijk, virtueel nummer”, zegt Jen Fitzpatrick van Google. zei in een verklaring.

Het doel, de zoekgigant, zei om betalingsinformatie veilig en beveiligd te houden tijdens online winkelen en gebruikers te beschermen tegen skimming-aanvallen waarbij bedreigingsactoren kwaadaardige JavaScript-code injecteren om creditcardnummers te plunderen en deze op de zwarte markt te verkopen.

De functie wordt naar verwachting vanaf deze zomer in de VS uitgerold voor Visa-, American Express-, Mastercard- en Capital One-kaarten.

Interessant is dat, hoewel Apple een optie biedt om e-mailadressen te maskeren via Hide My Email, waarmee gebruikers unieke, willekeurige e-mailadressen kunnen maken voor gebruik met apps en websites, het nog geen vergelijkbare optie biedt voor het maken van virtuele creditcards.

De ontwikkeling komt een week nadat Google, Apple en Microsoft de handen ineen hebben geslagen om de ondersteuning voor een gemeenschappelijke standaard voor inloggen zonder wachtwoord te versnellen, waarmee “websites en apps consistente, veilige en gemakkelijke wachtwoordloze aanmeldingen kunnen bieden aan consumenten op verschillende apparaten en platforms. “

Bovendien zei Google dat het uitbreidt phishing-beveiligingen in Google Workspace naar Documenten, Presentaties en Spreadsheets, en dat het van plan is om later dit jaar een nieuw “Mijn Advertentiecentrum” uit te brengen om gebruikers meer controle te geven over gepersonaliseerde advertenties op YouTube, Zoeken en Discover-feed.

Bovendien kunnen gebruikers persoonlijk identificeerbare informatie, zoals e-mailadres, telefoonnummer of thuisadres, opvragen verwijderd uit zoekresultaten via een nieuwe tool die toegankelijk zal zijn vanuit de Google-app.

Er komt ook een nieuwe instelling voor de accountveiligheidsstatus die “een eenvoudig geel waarschuwingspictogram op uw profielfoto zal bevatten dat aangeeft welke acties u moet ondernemen om uw account te beveiligen.”

Andere belangrijke privacy- en beveiligingsfuncties onthuld op Google I/O 2022 omvatten ondersteuning voor end-to-end-codering voor groepsgesprekken in de Berichten-app voor Android en de beschikbaarheid van codering op het apparaat voor Google Password Manager.

David
Rate author
Hackarizona