Behind The Buzzword: vier manieren om uw Zero Trust-beveiligingshouding te beoordelen

Zero Trust-beveiligingshouding Nachrichten

Met vrijwel alles dat tegenwoordig vanuit de cloud wordt geleverd, kunnen werknemers nu samenwerken en toegang krijgen tot wat ze nodig hebben, overal en op elk apparaat. Hoewel deze hernieuwde flexibiliteit de manier waarop we over productiviteit denken heeft veranderd, heeft het ook geleid tot nieuwe uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging voor organisaties.

Historisch gezien werden bedrijfsgegevens opgeslagen in datacenters en bewaakt door perimetergebaseerde beveiligingstools. Maar met gebruikers die endpoints en netwerken gebruiken die uw IT-teams niet beheren, is deze aanpak achterhaald.

Om deze nieuwe realiteit tegen te gaan, hebben organisaties zich tot tactieken gewend, zoals het vertrouwen op apparaatbeheer en antivirussoftware, evenals op single sign-on en multi-factor authenticatie. Sommige verkopers zijn zelfs begonnen deze maatregelen te claimen als een vorm van Nul vertrouweneen populair idee waarbij organisaties geen enkele entiteit mogen vertrouwen en toegang moeten geven tot haar applicaties en gegevens totdat de risiconiveaus zijn geverifieerd.

In deze blog leg ik uit wat wel en wat niet Zero Trust is.

Vier belangrijke “gewoon omdat” van Zero Trust

Hoewel de meesten van ons Zero Trust conceptueel begrijpen, is het pad naar Zero Trust een complexe en voortdurend evoluerende reis. Zoals ik in een vorige heb besproken Zero Trust-bloger is geen wondermiddel om Zero Trust te bereiken, maar er zijn manieren voor ons om het te visualiseren en toe te passen op de dagelijkse IT- en beveiligingsactiviteiten.

Om dit uit te zoeken, heb ik onlangs Andrew Olpins, een solutions engineer bij Lookout, uitgenodigd op onze nieuwste Endpoint Enigma podcast-aflevering. We hebben alle marketingruis doorbroken en besproken of er een pragmatische manier is om met Zero Trust aan de slag te gaan. Hier zijn een paar afhaalrestaurants uit ons gesprek:B

1 Alleen omdat een apparaat wordt beheerd, wil nog niet zeggen dat het te vertrouwen is‍

  Vaak beheren organisaties standaard apparaten om hun eindpunten te beveiligen. Het idee is dat als je controle hebt over de eindpunten van je medewerkers, ze veilig zijn. Maar het is niet genoeg. Hoewel hulpprogramma’s voor apparaatbeheer updates naar besturingssystemen en apps kunnen pushen, bieden ze geen realtime inzicht in de risiconiveaus van het eindpunt. Zero Trust werkt alleen als u continu inzicht heeft in een eindpunt, zodat u beslissingen kunt nemen over de toegang ervan.B

  2 Alleen omdat een apparaat antivirus heeft, wil nog niet zeggen dat het vrij is van bedreigingen‍

   Malware is slechts een van de vele manieren waarop een dreigingsactor uw organisatie kan compromitteren. Om detectie te omzeilen, gebruiken aanvallen vaak meer geavanceerde tactieken, zoals het creëren van achterdeurtjes in de infrastructuur via op internet gerichte systemen voor externe toegang, zoals Remote Desktop Protocol (RDP) of Virtual Private Network (VPN). Ze kunnen ook gebruikmaken van kwetsbaarheden in besturingssystemen of applicaties om extra toegang tot een eindpunt te krijgen.B

   3 Alleen omdat iemand de juiste ID en het juiste wachtwoord heeft, wil nog niet zeggen dat hij de gebruiker in kwestie is‍

    Een andere manier voor een aanvaller om een ​​eindpunt of een account te compromitteren, is door social engineering-tactieken te gebruiken. Er zijn nu talloze kanalen om phishing-aanvallen naar een eindpunt te sturen, zoals sms-berichten en berichten van derden, e-mail, sociale-mediaplatforms en zelfs dating- en gaming-apps. Met gebruikers die gemakkelijk toegang hebben tot verschillende zakelijke apps, zoals: Microsoft Office 365, slappe en SAP Succesfactorenkan elk van deze accounts worden gecompromitteerd.

    Dit is waar je een geïntegreerde oplossing nodig hebt die de context rond het gedrag van een gebruiker kan detecteren. Met geïntegreerde preventie van gegevensverlies (DLP) en gebruikers- en entiteitsgedragsanalyse (UEBA), kunnen beveiligingsteams begrijpen tot welke soorten gegevens een gebruiker toegang wil en of deze overeenkomen met waartoe ze toegang nodig hebben en of het normaal gedrag is. Zonder deze kunt u niet zien of een gebruiker is wie hij zegt dat hij is en Zero Trust afdwingen.B

    4 Alleen omdat we ze kennen, wil nog niet zeggen dat ze geen risico vormen voor uw organisatie‍

     Zelfs als u erachter bent gekomen dat een apparaat of eindpunt legitiem is, betekent dit niet dat ze geen bedreiging vormen voor uw organisatie. Bedreigingen kunnen afkomstig zijn van interne gebruikers, al dan niet opzettelijk. Ik schreef onlangs over Intellectuele eigendom van Pfizer is: gestolen door een werknemer die schurkenstaat. Naast kwaadaardige bedreigingen van binnenuit, zou ieder van ons gemakkelijk per ongeluk inhoud kunnen delen met onbevoegde gebruikers.

     Zoals wat Sundaram Lakshmanan, Lookout CTO van SASE Products, schreef in zijn: 2022 Voorspellingen blog, heeft cloudinterconnectiviteit het aantal gebruikersfouten en gecompromitteerde accounts vergroot, omdat gegevens nu razendsnel kunnen worden verplaatst. Daarom zijn DLP en UEBA essentieel voor een oplossing, net zoals het kan achterhalen of een account is gecompromitteerd, kan het ook interne bedreigingen en gegevenslekken door legitieme werknemers stoppen.

     ‍Haal de basis goed: implementeer een geïntegreerde Zero Trust-oplossing‍

     De bovenstaande “gewoon omdat” zijn enkele van de meest voorkomende misvattingen over Zero Trust, een concept dat de kern zou moeten zijn van de beveiligingshouding van elke organisatie. Mijn lijst is in geen geval volledig, maar het zou je in de juiste mindset moeten brengen als het gaat om het doorlichten van leveranciers die beweren één enkele tool te bieden die uitdagingen met betrekking tot een remote-first-omgeving kan oplossen. In werkelijkheid kan niemand elk stukje van de Zero Trust-reis oplossen.

     Hier bij Lookout hebben we eindpuntbeveiliging geïntegreerd met Secure Access Service Edge (SASE)-technologieën om ervoor te zorgen dat uw gevoelige gegevens veilig blijven zonder de productiviteit van uw gebruikers die overal werken te belemmeren.

     Hoe doen we het? Bekijk dit webinar waar we uitleggen waarom Zero Trust is niet zomaar een modewoorden hoe de oplossing van Lookout ervoor zorgt dat u intelligente Zero Trust kunt implementeren die gebruikmaakt van telemetrie van eindpunten, gebruikers, apps, netwerken en gegevens.

     Opmerking – Dit artikel is geschreven en bijgedragen door Hank Schless, Senior Manager Security Solutions bij Lookout.

     David
     Rate author
     Hackarizona