Blok geeft toe dat gegevensinbreuk is gepleegd met betrekking tot gegevens van geldapps die zijn gebruikt door voormalige werknemer

Violation des données de l'application Cash Nachrichten

Block, het bedrijf dat voorheen bekend stond als Square, heeft een datalek onthuld waarbij een voormalige werknemer niet-gespecificeerde rapporten downloadde met betrekking tot zijn Cash App Investing die informatie bevatten over zijn Amerikaanse klanten.

“Hoewel deze werknemer regelmatig toegang had tot deze rapporten als onderdeel van zijn eerdere functieverantwoordelijkheden, werden deze rapporten in dit geval zonder toestemming ingezien nadat hun dienstverband was beëindigd”, zegt het bedrijf. onthuld in een aanvraag op 4 april bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Blok adverteert Cash-app als “de gemakkelijkste manier om geld te verzenden, geld uit te geven, geld te besparen en cryptocurrency te kopen.”

De inbreuk zou vorig jaar op 10 december 2021 hebben plaatsgevonden, waarbij de gedownloade rapporten de volledige namen van de klanten bevatten, evenals hun effectenrekeningnummers, en in sommige gevallen de waarde van de effectenportefeuille, de beleggingen in de effectenportefeuille en de handel in aandelen voor één handelsdag.

Het in San Francisco gevestigde bedrijf benadrukte in de indiening dat de rapporten geen persoonlijk identificeerbare informatie bevatten, zoals gebruikersnamen of wachtwoorden, burgerservicenummers, geboortedata, betaalkaartinformatie, adressen en bankrekeninggegevens.

Het is precies niet bekend hoeveel gebruikers zijn getroffen door de inbreuk, maar Block – dat zei dat het het incident pas onlangs ontdekte – zei dat het contact opneemt met ongeveer 8,2 miljoen huidige en voormalige klanten als onderdeel van zijn reactie-inspanningen.

Dat gezegd hebbende, is er niet veel duidelijkheid over wanneer de inbreuk werd ontdekt en hoe een voormalige werknemer van het bedrijf er toch in slaagde om toegang te krijgen tot verschillende records met klantinformatie.

Terwijl een formeel onderzoek aan de gang is, zei het financiële platform ook dat het de wetshandhaving op de hoogte heeft gebracht en dat het “de administratieve en technische waarborgen blijft herzien en versterken om de informatie van zijn klanten te beschermen”.

“Het bedrijf gelooft momenteel niet dat het incident een materiële impact zal hebben op zijn activiteiten, activiteiten of financiële resultaten”, voegde Block eraan toe.

David
Rate author
Hackarizona