Britse hacker veroordeeld voor spionage op kinderen en downloaden van onfatsoenlijke afbeeldingen

espiar a los niños Nachrichten

Een man uit de Britse stad Nottingham is veroordeeld tot meer dan twee jaar gevangenisstraf voor het illegaal inbreken in de telefoons en computers van een aantal slachtoffers, waaronder vrouwen en kinderen, om hen te bespioneren en een verzameling onfatsoenlijke beelden te verzamelen.

Robert Davies, 32, zou in 2019 een arsenaal aan tools voor cybercriminaliteit hebben gekocht, waaronder crypters en tools voor extern beheer (RAT’s), die kunnen worden gebruikt als een achterdeur om persoonlijke informatie te stelen en toezicht te houden via microfoons en camera’s, waarbij de aandacht van de Britse National Crime Agency (NCA).

De modus operandi van de cybervoyeur omvatte het catfishen van potentiële doelen door valse profielen te gebruiken op verschillende berichten-apps zoals Skype, waarbij de online ontmoetingen werden gebruikt om malafide links die de malware hosten via de chats te sturen.

“Davies infecteerde de telefoons of computers van zijn slachtoffers met kwaadaardige software door deze te vermommen met de crypters, zodat hun antivirusbescherming het niet zou detecteren”, aldus de NCA. zei in een verklaring. “Vervolgens gebruikte hij de RAT’s om op afstand toegang te krijgen tot hun apparaten en om alle seksuele afbeeldingen (voornamelijk van vrouwen) die ze daarop hadden opgeslagen te stelen.”

In ieder geval in één geval bespioneerde Davies een tienermeisje via een gehackte webcam. Ambtenaren zeiden dat er in totaal 27 compromitterende afbeeldingen en video’s van kinderen op zijn computer werden gevonden, waarbij in de loop van het onderzoek meer dan 30 slachtoffers werden geïdentificeerd.

Bovendien is Davies vastgesteld als een klant van een inmiddels ter ziele gegane marktplaats genaamd WeLeakInfo, die toegang tot gegevens verzameld van andere websites verpandde tot de storing in januari 2020. Later dat jaar arresteerde de NCA 21 personen in het hele land voor het gebruik van de gestolen persoonlijke inloggegevens om verdere cyber- en fraudemisdrijven te plegen.

Davies, die tussen november 2019 en augustus 2021 driemaal werd gearresteerd, wordt nu geconfronteerd met een gevangenisstraf van 26 maanden op beschuldiging van computermisbruik, voyeurisme, het bezit van onfatsoenlijke afbeeldingen van kinderen (IIOC), en voor het maken van IIOC en het bezit van extreme pornografische afbeeldingen. Hij is ook opgenomen in het register van zedendelinquenten en heeft een straatverbod van tien jaar gekregen voor vijf van de slachtoffers, samen met een bevel tot preventie van seksuele schade van tien jaar.

“Davies had iets verzameld wat alleen kan worden omschreven als de toolkit van een cybercrimineel”, zei Andrew Shorrock van de National Cyber ​​Crime Unit van de NCA. “Hij gebruikte deze tools niet alleen om in te breken in de apparaten van mensen, hij gebruikte ze ook om zijn nietsvermoedende slachtoffers te bespioneren en naaktfoto’s van hen te stelen voor zijn eigen seksuele bevrediging.”

David
Rate author
Hackarizona