Britse politie vervolgt twee tieners die gelinkt zijn aan LAPSUS$ Hacker Group

LAPSUS$ Hacker Group Nachrichten

De politie van de City of London heeft vrijdag bekendgemaakt dat het twee van de zeven tieners, een 16-jarige en een 17-jarige, heeft aangeklaagd voor hun vermeende connecties met de LAPSUS$ data-afpersingsbende.

“Beide tieners zijn aangeklaagd voor: drie tellingen van ongeautoriseerde toegang tot een computer met de bedoeling de betrouwbaarheid van gegevens aan te tasten; één telling van fraude door valse voorstelling en één telling van ongeautoriseerde toegang tot een computer met de bedoeling de toegang tot gegevens te belemmeren,” Rechercheur-inspecteur Michael O’Sullivan, van de politie van de City of London, zei in een verklaring.

Bovendien is de naamloze 16-jarige minderjarige beschuldigd van het veroorzaken van een computer om een ​​functie uit te voeren om ongeautoriseerde toegang tot een programma te beveiligen.

De aanklachten komen op het moment dat de politie van de City of London op 25 maart zeven vermoedelijke LAPSUS$-bendeleden tussen 16 en 21 jaar heeft gearresteerd.

Maar de arrestaties moeten nog een domper zijn op de activiteiten van het kartel, dat deze week terugkeerde van een “vakantie” om op 30 maart 70 GB aan gegevens van softwareservicegigant Globant te lekken. onderzoek” en dat het “strikte maatregelen neemt om verdere incidenten te voorkomen”.

LAPSUS$ is in een korte tijdspanne van een paar maanden berucht geworden vanwege hun hacks, het stelen en publiceren van de broncode van meerdere vooraanstaande technologiebedrijven op hun Telegram-kanaal, dat momenteel bijna 58.000 abonnees heeft.

“In de huidige omgeving geven bedreigingsactoren de voorkeur aan het gebruik van ransomware om gegevens en systemen te versleutelen en persen slachtoffers vaak af voor aanzienlijke hoeveelheden cryptocurrency in ruil voor decoderingssleutels, waarbij soms de druk wordt opgevoerd met de dreiging van het publiceren van gestolen gegevens”, Unit 42 van Palo Alto Networks. team zei.

“LAPSUS$ is echter ongebruikelijk in zijn benadering – voor deze groep lijkt bekendheid meestal het doel te zijn, in plaats van financieel gewin.”

David
Rate author
Hackarizona