Brokenwire-hack kan het opladen van elektrische voertuigen door externe aanvallers verstoren

Brokenwire Hack podría permitir que los atacantes remotos interrumpan la carga de vehículos eléctricos Nachrichten

Een groep academici van de Universiteit van Oxford en Armasuisse S+T heeft details bekendgemaakt over een nieuwe aanvalstechniek tegen het populaire Combined Charging System (CCS) die de mogelijkheid om elektrische voertuigen op grote schaal op te laden mogelijk verstoren.

nagesynchroniseerd “gebroken draad‘, verstoort de methode de besturingscommunicatie die plaatsvindt tussen het voertuig en de oplader om de oplaadsessies draadloos af te breken vanaf een afstand tot 47 m (151 ft).

“Hoewel het alleen voor individuen vervelend is, kan het onderbreken van het laadproces van kritieke voertuigen, zoals elektrische ambulances, levensbedreigende gevolgen hebben”, aldus de onderzoekers. uitgelegd.

“Brokenwire heeft onmiddellijke gevolgen voor veel van de 12 miljoen batterij-EV’s die naar schatting wereldwijd op de weg zijn – en ingrijpende gevolgen voor de nieuwe golf van elektrificatie voor wagenparken, zowel voor particuliere ondernemingen als voor cruciale openbare diensten.”

Aanvullende details over de modus operandi van de aanval zijn geheim gehouden om actieve uitbuiting in het wild te voorkomen, terwijl betrokken belanghebbenden werken aan passende tegenmaatregelen.

Combined Charging System verwijst naar een type connector dat wordt gebruikt voor het snel opladen van elektrische voertuigen. Brokenwire mikt op deze technologie door een kwaadaardig elektromagnetisch signaal uit te zenden, waardoor het laadproces onverwacht wordt stopgezet.

De onderzoekers wezen erop dat de aanval kan worden uitgevoerd met een diverse mix van kant-en-klare radiocomponenten zoals softwaregedefinieerde radio, eindversterkers en een dipoolantenne, om nog maar te zwijgen van het feit dat de aanval persoonlijk kan worden uitgevoerd vanaf een nabijgelegen locatie of door een apparaat op een doellocatie inzetten en op afstand bedienen.

“Het gebruik van PLC [power-line communications] voor opladen is communicatie een ernstige ontwerpfout die miljoenen voertuigen, waarvan sommige tot kritieke infrastructuur behoren, kwetsbaar maakt”, aldus de onderzoekers.

David
Rate author
Hackarizona