De nieuwe Autopatch-functie van Microsoft om bedrijven te helpen hun systemen up-to-date te houden

microsoft Nachrichten

Microsoft heeft vorige week aangekondigd dat het van plan is een functie met de naam algemeen beschikbaar te maken Autopatch als onderdeel van Windows Enterprise E3 in juli 2022.

“Deze service houdt Windows- en Office-software op ingeschreven eindpunten automatisch up-to-date, zonder extra kosten,” zei Lior Bela, senior productmarketingmanager bij Microsoft, in een bericht vorige week. “De tweede dinsdag van elke maand zal ‘gewoon weer een dinsdag’ zijn.”

Windows Autopatch is bedoeld om te werken met alle ondersteunde versies van Windows 10, Windows 11 en Windows 365 for Enterprise. Windows Server OS en Windows 365 for Business worden echter niet ondersteund.

De technologiegigant zei dat de functie is gericht op het aanpakken van de complexiteit die gepaard gaat met software-updates in IT-omgevingen van ondernemingen, en op het dichten van hiaten in de beveiliging die zijn ontstaan ​​als gevolg van het niet tijdig toepassen van patches, waardoor de deur wordt geopend voor potentiële nieuwe bedreigingen.

De beheerde service werkt door de updates toe te passen over vier implementatieringen, te beginnen met een kleine set “test” -apparaten in een bedrijfsnetwerk, voordat ze naar de “eerste” 1% van de eindpunten gaan, vervolgens de “snelle” en de “brede” ringen, die de rest van de machines bevatten met een verdeling van 9% -90% ertussen.

“Updates worden toegepast op een kleine initiële set apparaten, geëvalueerd en vervolgens geschaald naar steeds grotere sets, met een evaluatieperiode bij elke voortgang”, Microsoft zei. “Het resultaat is dat geregistreerde apparaten altijd up-to-date zijn en verstoring van de bedrijfsvoering tot een minimum wordt beperkt.”

“Als zich een probleem voordoet, kan de Autopatch-service worden onderbroken door de klant of de service zelf. Indien van toepassing zal een rollback worden toegepast of beschikbaar worden gesteld”, aldus het bedrijf.

David
Rate author
Hackarizona