Duitse regering waarschuwt tegen het gebruik van de Russische Kaspersky Antivirus-software

Software antivirus Kaspersky Nachrichten

Het Russische cyberbeveiligingsbedrijf Kaspersky reageerde dinsdag op een advies van het Duitse Federale Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI) tegen het gebruik van de beveiligingsoplossingen van het bedrijf in het land vanwege “twijfels over de betrouwbaarheid van de fabrikant”.

Volgens het bedrijf is de beslissing genomen op ‘politieke gronden’ zei het zal “onze partners en klanten blijven verzekeren van de kwaliteit en integriteit van onze producten, en we zullen samenwerken met de BSI om opheldering te verkrijgen over haar beslissing en om de middelen te vinden om de zorgen van haar en andere regelgevers weg te nemen.”

De verklaring van Kaspersky volgt op een waarschuwing van de Duitse cyberbeveiligingsautoriteit, het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik alias BSI, die aanbeveelde “applicaties uit Kaspersky’s portfolio van antivirussoftware te vervangen door alternatieve producten” vanwege het risico dat Rusland deze zou kunnen misbruiken voor een cyberaanval. aanval.

“Bedrijven en autoriteiten met speciale veiligheidsbelangen en exploitanten van kritieke infrastructuren lopen bijzonder risico”, aldus de BSI zeihet toevoegen van de tools van het bedrijf kan worden gebruikt voor aanvallen op zijn eigen klanten of worden gedwongen om systemen tegen zijn wil aan te vallen te midden van de Russische militaire invasie van Oekraïne.

Hoewel het geen regelrecht verbod is, draagt ​​de aankondiging bij aan soortgelijke beperkingen die zijn ingesteld door de VS, VKen Nederlandse overheden in 2017 en 2018 om het gebruik van antivirussoftware van Kaspersky Labs geleidelijk af te schaffen.

Het in Moskou gevestigde bedrijf merkte echter op dat het zijn cyberdreigingsgerelateerde gegevensverwerkingsinfrastructuur naar de Zwitserse stad Zürich in 2018 en dat haar datadiensten en engineeringpraktijken zijn onderworpen aan onafhankelijke beoordelingen door derden.

Eerder deze maand sloeg Eugene Kaspersky, CEO van het gelijknamige bedrijf, een neutrale toon aan, in de hoop dat de onderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland zouden leiden tot “een compromis”, in een poging de organisatie ervan te weerhouden te worden bestempeld als partij bij Rusland.

“Wij geloven dat een vreedzame dialoog het enige mogelijke instrument is om conflicten op te lossen”, zei Kaspersky . getweet op 1 maart. ‘Oorlog is voor niemand goed.’

David
Rate author
Hackarizona