Duitsland sluit de Russische Hydra DarkNet-markt; Grijp $ 25 miljoen in Bitcoin

Alemania cierra el mercado ruso DarkNet de Hydra;  Incautar $ 25 millones en Bitcoin Nachrichten

De Duitse federale recherche, het Bundeskriminalamt (BKA), heeft dinsdag de officiële verwijdering aangekondigd van Hydra, ‘s werelds grootste illegale dark web-marktplaats.

“[543] Bitcoins voor een bedrag van ongeveer €23 miljoen werden in beslag genomen, die worden toegeschreven aan de markt”, aldus de BKA zei in een persbericht.

Het bureau schreef de sluiting van Hydra toe aan een uitgebreide onderzoeksoperatie die sinds augustus 2021 is uitgevoerd door het Central Office for Combating Cybercrime (ZIT) in samenwerking met de Amerikaanse wetshandhavingsinstanties.

Hydra, gelanceerd in 2015, is een Russischtalige dark web-marktplaats die opende als concurrent van de inmiddels ter ziele gegane Russian Anonymous Marketplace (ook bekend als RAMP), voornamelijk gericht op de verkoop van illegale verdovende middelen voordat ze hun focus uitbreidden naar het leuren van vervalste documenten en gestolen krediet kaarten.

“Cybercriminelen gebruiken het nu om illegale verkoop van gestolen creditcards, simkaarten en valse documenten en identiteitsbewijzen te doen, naast andere aanbiedingen – en om hun eigen digitale transacties te verdoezelen via regionale uitwisselingen en uitgebreide witwastactieken,” merkte Flashpoint op in een Verslag mei 2021.

De jaarlijkse transactievolumes van Hydra worden geschat op $1,37 miljard tegen het einde van 2020, een duizelingwekkende stijging van slechts $ 9,40 miljoen in 2016. Naar verluidt zijn er ongeveer 17 miljoen klanten en meer dan 19.000 verkopersaccounts geregistreerd op de markt, de BKA zei.

Bezoekers van de marktplaatswebsite worden nu begroet door een inbeslagnamebanner met de tekst: “Het platform en de criminele inhoud zijn in beslag genomen door de federale recherche (BKA) namens de procureur-generaal in Frankfurt am Main in de loop van een internationaal gecoördineerde rechtshandhavingsoperatie.”

De ondergang van Hydra volgt op een golf van recente rechtshandhavingsacties tegen criminele marktplaatsen sinds het begin van het jaar, waaronder die van UniCC, Canadian HeadQuarters en vier Russische kaardenwinkels Ferum Shop, Sky-Fraud, Trump’s Dumps en UAS die gespecialiseerd zijn in de verkoop van gestolen creditcards.

David
Rate author
Hackarizona