Elon Musk, de nieuwe eigenaar van Twitter, wil dat DM’s end-to-end worden versleuteld zoals signaal

Cifrado de extremo a extremo de Twitter DM Nachrichten

Elon Musk, CEO van SpaceX en Tesla en de nieuwe eigenaar van Twitter, riep donderdag op om ondersteuning voor end-to-end encryptie (E2EE) toe te voegen aan de directe berichten van het platform (DM) functie.

“Twitter-DM’s zouden end-to-end-encryptie moeten hebben, zoals Signal, zodat niemand je berichten kan bespioneren of hacken”, zegt Musk. zei in een tweet.

De verklaring komt dagen na de microblogdienst aangekondigd het is officieel een overeenkomst aangegaan om te worden overgenomen door een entiteit die volledig in handen is van Elon Musk, met een transactiewaarde van ongeveer US$ 44 miljard, of US$ 54,20 per aandeel in contanten.

Door de deal, die naar verwachting in de komende zes maanden zal worden gesloten, wordt het een beursgenoteerd bedrijf.

“Vrijheid van meningsuiting is de basis van een functionerende democratie, en Twitter is het digitale stadsplein waar zaken worden besproken die van vitaal belang zijn voor de toekomst van de mensheid”, zei Musk. “Ik wil Twitter ook beter dan ooit maken door het product uit te breiden met nieuwe functies, de algoritmen open source te maken om het vertrouwen te vergroten, de spambots te verslaan en alle mensen te authenticeren.”

Het aanhoudende gebrek aan end-to-end-encryptie voor Twitter-direct messages was een punt van zorg, waarbij de Electronic Frontier Foundation (EFF) opmerkte hoe dit de privacy en veiligheid van gebruikers zou kunnen ondermijnen.

“Omdat ze niet end-to-end versleuteld zijn, heeft Twitter er zelf toegang toe”, zegt de EFF zei. “Dat betekent dat Twitter ze kan overhandigen als reactie op verzoeken van wetshandhavers, dat ze kunnen worden gelekt en dat interne toegang kan worden misbruikt door kwaadwillende hackers en Twitter-medewerkers zelf (zoals is gebeurd) in het verleden).”

Meta, dat E2EE gestaag in al zijn diensten heeft geadopteerd met plannen om de uitrol ergens volgend jaar te voltooien, herhaalde dat privacy een fundamenteel mensenrecht is en dat “veilig berichtenverkeer belangrijker is dan ooit”.

Uit een tweejarig rapport van Business for Social Responsibility (BSR), in opdracht van de techgigant en dat deze maand werd uitgebracht, bleek dat “uitbreiding van end-to-end encryptie de realisatie van een breed scala aan mensenrechten mogelijk maakt en een reeks van integriteit en veiligheid aanbeveelt. maatregelen om onbedoelde nadelige mensenrechten aan te pakken.”

De onafhankelijke mensenrechteneffectbeoordeling ook gemarkeerd de risico’s die ontstaan ​​als gevolg van verbeterde privacybescherming, waaronder het faciliteren van kinderuitbuiting, verspreiding van materiaal voor seksueel misbruik van kinderen (CSAM) en het verspreiden van haatzaaiende uitlatingen.

“Toch gaan de effecten van E2EE veel verder dan zo’n simplistische ‘privacy versus beveiliging’ of ‘privacy versus veiligheid’-framing,” zei de sociale media-gigant in reactie op de bevindingen.

David
Rate author
Hackarizona