Enorme DDoS-aanval sloeg websites van Israëlische regering offline

Websites van de Israëlische overheid Nachrichten

Een aantal websites van de Israëlische regering werden geveld in een gedistribueerde denial-of-service (DDoS) aanval op maandag, waardoor de portalen voor een korte periode ontoegankelijk zijn.

“In de afgelopen uren werd een DDoS-aanval op een communicatieprovider geïdentificeerd”, zegt het Israel National Cyber ​​Directorate (INCD) zei in een tweet. “Als gevolg daarvan werd de toegang tot verschillende websites, waaronder overheidswebsites, korte tijd ontzegd. Vanaf nu zijn alle websites weer normaal actief.”

Een gedistribueerde denial-of-service-aanval is een kwaadaardige poging om het normale verkeer van een gerichte server of service te belemmeren door het slachtoffer en de omliggende infrastructuur te overweldigen met een stortvloed aan junk-internetverkeer door gecompromitteerde computers en IoT-apparaten te gebruiken als bronnen van aanvalsverkeer .

De ontwikkeling komt na internetwaakhond NetBlocks gemeld “aanzienlijke verstoringen” geregistreerd op meerdere netwerken die worden geleverd door de Israëlische telecomproviders Bezeq en Cellcom.

De INCD heeft de aanslagen niet op een specifieke dreigingsactor gepind, maar Jerusalem Post gezinspeeld op op de mogelijkheid dat het incident het werk was van een aan Iran gelieerde hackergroep als vergelding voor vermeende poging tot sabotage van de natie Voorkom nucleaire verrijking plant.

Dit is niet de eerste keer dat DDoS-aanvallen worden uitgevoerd tegen de IT-infrastructuur van de overheid, terwijl de aanhoudende Russisch-Oekraïense oorlog de weg vrijmaakt voor een reeks “tit-for-tat” DDoS-aanvalscampagnes aan beide kanten.

Bovendien is onlangs een kwetsbaarheid in de samenwerkingssystemen van Mitel MiCollab en MiVoice Business Express gebruikt om aanhoudende DDoS-aanvallen (distributed denial-of-service) uit te voeren tot 14 uur lang met een recordbrekende versterkingsverhouding van 4,3 miljard op 1 .

David
Rate author
Hackarizona