Facebook getroffen met $ 18,6 miljoen GDPR-boete voor meer dan 12 datalekken in 2018

Facebook Nachrichten

De Irish Data Protection Commission (DPC) heeft dinsdag Facebook en WhatsApp-eigenaar Meta Platforms een boete van € 17 miljoen (~ $ 18,6 miljoen) opgelegd voor een reeks beveiligingslekken die plaatsvonden in strijd met de regels van de Europese Unie. AVG wetten in de regio.

“De DPC constateerde dat Meta Platforms niet beschikte over passende technische en organisatorische maatregelen die het in staat zouden stellen om gemakkelijk de beveiligingsmaatregelen aan te tonen die het in de praktijk heeft geïmplementeerd om de gegevens van EU-gebruikers te beschermen, in de context van de twaalf inbreuken op persoonsgegevens.” de waakhond zei in een persbericht.

Het besluit volgt op het onderzoek van de toezichthouder naar 12 meldingen van datalekken die het heeft ontvangen in de loop van een periode van zes maanden tussen 7 juni en 4 december 2018.

“Deze boete gaat over het bijhouden van gegevens uit 2018 die we sindsdien hebben bijgewerkt, niet over een verzuim om de informatie van mensen te beschermen”, zegt Meta. zei in een verklaring gedeeld met de Associated Press. “We nemen onze verplichtingen onder de AVG serieus en zullen deze beslissing zorgvuldig overwegen terwijl onze processen zich blijven ontwikkelen.”

De ontwikkeling volgt een soortgelijke straf de DPC heeft WhatsApp opgelegd en heeft de berichtendienst in september 2021 een boete van € 225 miljoen opgelegd wegens het niet voldoen aan zijn AVG-transparantieverplichtingen. Naar aanleiding van de uitspraak, WhatsApp getweaked zijn privacybeleid met betrekking tot hoe het omgaat met de gegevens van Europese gebruikers en deelt die informatie met zijn moedermaatschappij Meta.

Rond dezelfde tijd trof de Luxemburgse Nationale Commissie voor Gegevensbescherming (CNPD) Amazon ook met een $ 886,6 miljoen boete in juli 2021 wegens niet-naleving van de gegevensverwerkingswetten. Eerder dit jaar legde Frankrijk zowel Meta als Google een boete op voor het overtreden van de EU-privacyregels door gebruikers geen gemakkelijke optie te bieden om de technologie voor het volgen van cookies te weigeren.

David
Rate author
Hackarizona