Facebook stemt ermee in $ 90 miljoen te betalen om een ​​decennium oude privacyschendingszaak te regelen

Privacy Violation Case Nachrichten

Meta Platforms is overeengekomen om $ 90 miljoen te betalen om een ​​rechtszaak te schikken over het gebruik van cookies door het bedrijf om naar verluidt de internetactiviteit van Facebook-gebruikers te volgen, zelfs nadat ze zich hadden afgemeld bij het platform.

Bovendien moet het socialemediabedrijf alle gegevens verwijderen die het illegaal van die gebruikers heeft verzameld. De ontwikkeling werd voor het eerst gemeld door Verscheidenheid.

De tien jaar oude zaak, ingediend in 2012, draaide om het gebruik door Facebook van de gepatenteerde “Vind ik leuk”-knop om gebruikers te volgen terwijl ze websites van derden bezochten – ongeacht of ze de knop daadwerkelijk hebben gebruikt – in strijd met de federale afluisterwetten, en vervolgens naar verluidt die browsegeschiedenis in profielen compileren om de informatie aan adverteerders te verkopen.

Op basis van de voorwaarden van de voorgestelde schikking zullen gebruikers die tussen 22 april 2010 en 26 september 2011 niet-Facebook-websites hebben bezocht die de “Vind ik leuk”-knop bevatten, worden gedekt.

“Het bereiken van een schikking in deze zaak, die al meer dan tien jaar oud is, is in het beste belang van onze gemeenschap en onze aandeelhouders en we zijn blij dat we dit probleem voorbij kunnen gaan”, zei een woordvoerder van Meta tegen Variety.

De ontwikkeling komt een jaar nadat Meta de opdracht kreeg om $ 650 miljoen te betalen om een ​​class-action-rechtszaak te schikken waarin Facebook werd beschuldigd van het schenden van de Illinois Biometric Information Privacy Act (BIPA) vanwege het gebruik van gezichtsherkenning om gebruikers in foto’s te taggen zonder hun uitdrukkelijke toestemming.

De schikking komt er ook omdat het bedrijf zichzelf heeft verstrikt in weer een andere privacyrechtszaak van de Amerikaanse staat Texas, die: eerder deze week daagde Meta voor “het vastleggen en gebruiken van de biometrische gegevens van miljoenen Texanen zonder hun geïnformeerde toestemming om dit te doen.”

David
Rate author
Hackarizona