FCC voegt Kaspersky en Chinese telecombedrijven toe aan nationale veiligheidsbedreigingen

FCC voegt Kaspersky en Chinese telecombedrijven toe aan nationale veiligheidsbedreigingen Nachrichten

De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) op vrijdag verhuisd om het Russische cyberbeveiligingsbedrijf Kaspersky Lab toe te voegen aan de “Overdekte lijst” van bedrijven die een “onaanvaardbaar risico voor de nationale veiligheid” van het land vormen.

De ontwikkeling markeert de eerste keer dat een Russische entiteit is toegevoegd aan de lijst die anders werd gedomineerd door Chinese telecommunicatiebedrijven. Naast Kaspersky werden ook China Telecom (Americas) Corp en China Mobile International USA toegevoegd.

De blokkeerlijst bevat informatiebeveiligingsproducten, -oplossingen en -diensten die direct of indirect worden geleverd door het bedrijf of een van zijn voorgangers, opvolgers, moedermaatschappijen, dochterondernemingen of gelieerde ondernemingen.

De FCC zei dat de beslissing is genomen op grond van een bindende operationele richtlijn (BOD) uitgegeven door het Department of Homeland Security op 11 september 2017 dat federale agentschappen verbood producten van het merk Kaspersky in hun informatiesystemen te gebruiken.

De beveiligingsdienstverlener zei in reactie dat hij teleurgesteld was over het besluit van de FCC en dat het “op politieke gronden wordt genomen” zonder enige technische beoordeling van zijn producten.

“Kaspersky stelt dat het verbod van de Amerikaanse regering in 2017 aan federale entiteiten en federale contractanten om Kaspersky-producten en -diensten te gebruiken ongrondwettelijk was, gebaseerd was op ongefundeerde beschuldigingen en dat er geen openbaar bewijs was van wangedrag door het bedrijf.” toegevoegd.

De aankondiging komt binnen als HackerOne zei zijn voor onbepaalde tijd opschorten Kaspersky’s toegang tot het bug bounty-platform als reactie op sancties tegen Rusland en Wit-Rusland. Het bedrijf zei dat het “deze eenzijdige actie een onaanvaardbaar gedrag vindt”.

De beslissing van de FCC weerspiegelt ook een advies dat deze maand door het Duitse Federale Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI) is uitgebracht tegen het gebruik van de beveiligingsoplossingen van het bedrijf in het land vanwege “twijfels aan de betrouwbaarheid van de fabrikant”.

“Geen enkel bewijs van gebruik of misbruik van Kaspersky voor kwaadaardige doeleinden is ooit ontdekt en bewezen in de 25-jarige geschiedenis van het bedrijf, ondanks talloze pogingen daartoe”, oprichter Eugene Kaspersky zei op 16 maart.

David
Rate author
Hackarizona