Gebruik deze definitieve RFP-sjabloon om XDR-oplossingen effectief te evalueren

XDR solutions Nachrichten

Er komt een nieuwe klasse beveiligingstools aan die belooft de effectiviteit en efficiëntie van detectie en reactie op bedreigingen aanzienlijk te verbeteren.

Opkomend Uitgebreide detectie en respons (XDR) oplossingen zijn bedoeld om telemetrie van meerdere detectiebesturingen te aggregeren en te correleren en vervolgens responsacties te synthetiseren.

XDR wordt wel de volgende stap in de evolutie van Endpoint Detection and Response (EDR)-oplossingen genoemd.

Omdat XDR een nieuwe categorie van oplossingen vertegenwoordigt, is er geen enkele geaccepteerde definitie van welke mogelijkheden en functies wel (en niet) moeten worden opgenomen.

Elke provider benadert XDR met verschillende sterke punten en perspectieven op hoe een XDR-oplossing zou moeten inhouden.

Daarom is het selecteren van een XDR-provider een behoorlijke uitdaging, aangezien organisaties een breed scala aan mogelijkheden moeten organiseren en prioriteren die aanzienlijk kunnen verschillen tussen providers.

Cynet speelt nu in op deze behoefte met de definitieve RFP-sjabloon voor XDR-oplossingen (download hier), een door experts opgestelde lijst met beveiligingsvereisten waarmee belanghebbenden het evaluatieproces van de producten die zij evalueren, kunnen versnellen en optimaliseren.

De RFP-sjabloon is bedoeld om de breedste gemene deler op het gebied van beveiligingsbehoeften vast te leggen en de essentiële zaken te leveren die relevant zijn voor elke organisatie.

Een XDR-oplossing kan grote bedrijven ten goede komen die overspoeld worden door waarschuwingen van meerdere detectiebronnen, de talloze signalen rationaliseren en responsacties vereenvoudigen. Kleinere bedrijven profiteren door gebruik te maken van één enkel platform waarvoor anders verschillende dure en complexe puntoplossingen zouden moeten worden gecoördineerd. Logischerwijs is het logisch voor organisaties om een ​​grotere zichtbaarheid van bedreigingen te bereiken en tegelijkertijd de complexiteit te verminderen.

“Ondanks alle beveiligingstools die in de loop der jaren zijn ingezet om inbreuken te voorkomen en op te sporen, kunnen aanvallers nog steeds de naden in de beveiligingen vinden”, zegt Eyal Gruner, CEO van Cynet. “Een van de grootste problemen is dat beveiligingsteams het spervuur ​​aan informatie en waarschuwingen dat op hen afkomt van meerdere beveiligingstools gewoon niet kunnen begrijpen. En sommige organisaties kunnen het zich niet veroorloven om alle noodzakelijke monitoringtools in te zetten om volledige bescherming te garanderen. “

Om een ​​sterke bescherming tegen inbreuken te bieden, moeten organisaties signalen van de primaire aanvalsvectoren verzamelen, synthetiseren en begrijpen als de eerste stap naar een betere verdediging. Vervolgens zorgt het automatiseren van onderzoek en herstel om de volledige breedte van elke aanval te dekken ervoor dat alle passende maatregelen worden genomen om de organisatie te beschermen. Dit is waar XDR om de hoek komt kijken.

Het gebruik van kant-en-klare sjablonen kan mogelijk aanzienlijke tijd en middelen besparen die anders zouden worden besteed aan het helemaal opnieuw opbouwen van een vergelijkbare lijst met vereisten. De XDR-oplossing RFP kan bedrijven helpen prioriteit te geven aan de mogelijkheden die beschikbaar zijn in opkomende oplossingen om hun aankoopbeslissingen te verbeteren.

De RFP bestaat uit vijf secties:

  • Monitoring & Control: routinematige activiteiten om zichtbaarheid te krijgen en proactief aanvalsoppervlakken te ontdekken en te verminderen.
  • Preventie en detectie: mechanisme om het brede scala aan goederen en geavanceerde aanvalsvectoren te dwarsbomen.
  • Onderzoek en reactie: een algemene toolset voor een efficiënte reactie op de gedetecteerde live-aanvallen.
  • Infrastructuur: architectuur, implementatie, gegevensverzameling en communicatie.
  • Werking – doorlopend beheer van de oplossing

De RFP-handleidingen zorgen ervoor dat organisaties geen belangrijke aspecten van de mogelijkheden van beveiligingsoplossingen over het hoofd zien en daardoor ondermaatse beslissingen nemen voor cruciale bedrijfsaankopen.

Download de XDR RFP hier.

David
Rate author
Hackarizona