Github stelt slachtoffers op de hoogte van wie privégegevens zijn gestolen met behulp van OAuth-tokens

GitHub Nachrichten

GitHub merkte maandag op dat het alle slachtoffers op de hoogte had gebracht van een aanvalscampagne, waarbij een ongeautoriseerde partij de inhoud van de privérepository downloadde door gebruik te maken van OAuth-gebruikerstokens van derden die worden beheerd door Heroku en Travis CI.

“Klanten moeten Heroku en Travis CI ook in de gaten blijven houden voor updates over hun eigen onderzoeken naar de getroffen OAuth-applicaties”, zegt het bedrijf. zei in een bijgewerkt bericht.

Het incident kwam oorspronkelijk aan het licht op 12 april toen GitHub tekenen ontdekte dat een kwaadwillende actor de gestolen OAuth-gebruikerstokens had gebruikt die aan Heroku en Travis-CI waren uitgegeven om gegevens van tientallen organisaties, waaronder NPM, te downloaden.

Het platform dat eigendom is van Microsoft zei ook dat het klanten onmiddellijk zal waarschuwen als het lopende onderzoek nog meer slachtoffers identificeert. Bovendien waarschuwde het dat de tegenstander mogelijk ook in de repositories graaft naar geheimen die bij andere aanvallen kunnen worden gebruikt.

Heroku, die na het incident de ondersteuning voor GitHub-integratie heeft ingetrokken, aanbevolen dat gebruikers de mogelijkheid hebben om hun app-implementaties te integreren met Git of andere versiebeheerproviders zoals GitLab of Bitbucket.

Gehoste serviceprovider voor continue integratie Travis CI, in een vergelijkbare adviserend gepubliceerd op maandag, verklaarde dat het “alle autorisatiesleutels en tokens had ingetrokken die verdere toegang tot onze systemen verhinderden”.

Het bedrijf verklaarde dat er geen klantgegevens waren vrijgegeven en erkende dat de aanvallers een Heroku-service hadden geschonden en toegang hadden tot de OAuth-sleutel van een privétoepassing die wordt gebruikt om zowel de Heroku- als de Travis CI-apps te integreren.

Maar Travis CI herhaalde dat het geen bewijs heeft gevonden van inbraak in een privé-repository van klanten of dat de bedreigingsactoren ongerechtvaardigde toegang tot de broncode hebben verkregen.

“Gezien de gegevens die we hadden en uit een overvloed aan voorzichtigheid, heeft Travis CI alle persoonlijke klantverificatiesleutels en -tokens ingetrokken en opnieuw uitgegeven die Travis CI met GitHub integreren om ervoor te zorgen dat er geen klantgegevens in gevaar komen”, aldus het bedrijf.

David
Rate author
Hackarizona