Google heeft ‘Open Source Maintenance Crew’ gemaakt om kritieke projecten te helpen beveiligen

Google a créé une "équipe de maintenance open source" pour aider à sécuriser les projets critiques Nachrichten

Google op donderdag aangekondigd de oprichting van een nieuwe “Open Source Maintenance Crew” om zich te concentreren op het versterken van de beveiliging van kritieke open source-projecten.

Bovendien wees de techgigant erop: Open source-inzichten als een hulpmiddel voor het analyseren van pakketten en hun afhankelijkheidsgrafieken, om het te gebruiken om te bepalen “of een kwetsbaarheid in een afhankelijkheid uw code kan beïnvloeden.”

“Met deze informatie kunnen ontwikkelaars begrijpen hoe hun software in elkaar zit en wat de gevolgen zijn voor veranderingen in hun afhankelijkheden”, aldus het bedrijf.

De ontwikkeling komt op het moment dat de veiligheid en het vertrouwen in het open source software-ecosysteem steeds meer in twijfel worden getrokken in de nasleep van een reeks supply chain-aanvallen die zijn ontworpen om de workflows van ontwikkelaars in gevaar te brengen.

In december 2021 zorgde een kritieke fout in de alomtegenwoordige open source Log4j-logboekbibliotheek ervoor dat verschillende bedrijven zich inspanden om hun systemen te patchen tegen mogelijk misbruik.

De aankondiging komt ook minder dan twee weken nadat de Open Source Security Foundation (OpenSSF) het zogenaamde Package Analysis-project aankondigde om dynamische analyse uit te voeren van alle pakketten die zijn geüpload naar populaire open source-repositories.

David
Rate author
Hackarizona