Google klaagt oplichter aan voor het runnen van de website ‘Puppy Fraud Scheme’

Esquema de fraude de cachorros Nachrichten

Google maakte maandag bekend dat het juridische stappen onderneemt tegen een snode acteur die is betrapt op het exploiteren van frauduleuze websites om nietsvermoedende mensen op te lichten en niet-bestaande puppy’s te kopen.

“De acteur gebruikte een netwerk van frauduleuze websites die beweerden bassethound-puppy’s te verkopen – met aanlokkelijke foto’s en valse getuigenissen van klanten – om te profiteren van mensen tijdens de pandemie”, Google’s CyberCrime Investigation Group-manager Albert Shin en senior adviseur Mike Trinh zei.

Het frauduleuze plan hield in dat Nche Noel Ntse uit Kameroen een netwerk van malafide websites, Google Voice-telefoonnummers en Gmail-accounts gebruikte om mensen te misleiden om duizenden dollars online te betalen voor “schattige puppy’s” die nooit zijn aangekomen.

De vermeende boosdoener zou ook een Google Ads-campagne hebben gevoerd om de frauduleuze websites bovenaan de pagina’s met zoekresultaten te plaatsen als onderdeel van wat Google omschreef als “meerdere internationale oplichting met niet-bezorging”.

“Helaas was deze zwendel onevenredig gericht op oudere Amerikanen, die kwetsbaarder kunnen zijn voor cyberaanvallen”, zei de techgigant.

Om een ​​huisdierzwendel te herkennen, raadt Google gebruikers aan om het huisdier persoonlijk (of via een videogesprek) te zien voordat ze een betaling uitvoeren, geverifieerde betaalmethoden te gebruiken in plaats van cadeaubonnen of prepaid-betaalpassen, een omgekeerde afbeeldingszoekopdracht uit te voeren om te bepalen of het een stockfoto of een gestolen foto, en verifieer de authenticiteit van de verkoper.

David
Rate author
Hackarizona