Google koopt cyberbeveiligingsbedrijf Mandiant voor $ 5,4 miljard

Google rachète la société de cybersécurité Mandiant Nachrichten

Google koopt officieel cyberbeveiligingsbedrijf Mandiant in een all-cash deal met een waarde van ongeveer $ 5,4 miljard, maakten de twee technologiebedrijven dinsdag bekend.

Mandiant zal naar verwachting worden opgenomen in Google Cloud na de afronding van de overname, die later dit jaar zal plaatsvinden, wat bijdraagt ​​aan het groeiende portfolio van beveiligingsaanbiedingen van laatstgenoemde, zoals BeyondCorp Enterprise, VirusTotaalen Kroniek.

“Tegenwoordig worden organisaties geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging die zijn toegenomen in frequentie, ernst en diversiteit, waardoor een wereldwijde beveiligingsnoodzaak is ontstaan”, zegt Google. zei in een verklaring.

“Om deze risico’s aan te pakken, moeten ondernemingen in staat zijn om kwaadwillenden snel te detecteren en erop te reageren; dreigingsinformatie analyseren en automatiseren om dreigingsdetectie in organisaties te schalen; herstel organiseren en automatiseren; hun bescherming tegen bekende bedreigingen valideren; en hun IT-omgeving op volgorde visualiseren. om nieuwe bedreigingen te identificeren en te simuleren.”

Mandiant werd in juni 2021 weer een zelfstandige entiteit toen FireEye, dat het bedrijf in 2013 overnam, zijn productactiviteiten en het merk FireEye voor $ 1,2 miljard verkocht aan een consortium onder leiding van de private-equityfirma Symphony Technology Group.

Symphony, dat in maart 2021 ook McAfee Enterprise overnam voor $ 4 miljard, combineerde de twee bedrijven om eerder dit jaar Trellix te lanceren.

Het cyberbeveiligingsbedrijf staat vooral bekend om het blootleggen en onderzoeken van de toeleveringsketen van SolarWinds, een verwoestende cyberaanval die duizenden downstreamklanten trof en maandenlang onopgemerkt bleef tot de ontdekking ervan in december 2020.

“De overname vormt een aanvulling op de bestaande sterke punten van Google Cloud op het gebied van beveiliging”, zegt Mandiant . zeiwaarin de deal wordt vermeld “een end-to-end suite voor beveiligingsoperaties leveren met nog meer mogelijkheden en adviesdiensten die klanten helpen om kritieke beveiligingsuitdagingen aan te pakken en beschermd te blijven in elke fase van de beveiligingslevenscyclus.”

David
Rate author
Hackarizona