Google publiceert eerste ontwikkelaarspreview van Privacy Sandbox op Android 13

Privacy Sandbox on Android 13 Nachrichten

Google heeft officieel vrijgelaten de eerste ontwikkelaarspreview voor de Privacy-sandbox op Android 13, met een “vroege blik” op de SDK Runtime en Topics API om de online privacy van gebruikers te vergroten.

“Het Privacy Sandbox op Android Developer Preview-programma loopt in de loop van 2022, met een bètaversie gepland tegen het einde van het jaar”, zegt de zoekgigant. zei in een overzicht.

Een “meerjarige inspanning”, Privacy-sandbox on Android heeft tot doel technologieën te creëren die zowel de privacy beschermen als online inhoud en diensten gratis te houden zonder toevlucht te hoeven nemen tot ondoorzichtige methoden van digitale reclame.

Het idee is om het delen van gebruikersgegevens met derden te beperken en te werken zonder app-ID’s, inclusief advertentie-ID, een unieke, door de gebruiker opnieuw in te stellen reeks letters en cijfers die kan worden gebruikt om gebruikers te volgen terwijl ze tussen apps schakelen.

Google kondigde oorspronkelijk zijn plannen aan om Privacy Sandbox eerder in februari naar Android te brengen, in de voetsporen van Apple’s App Tracking Transparency (ATT) kader.

Een integraal onderdeel van het voorgestelde initiatief zijn twee belangrijke oplossingen:

  • SDK-runtimedie code van derden uitvoert in mobiele apps zoals software development kits (SDK’s), inclusief die voor advertenties en analyses, in een speciale sandbox, en
  • Onderwerpen-APIdie “grofkorrelige” interessesignalen op het apparaat verzamelt op basis van het app-gebruik van een gebruiker die vervolgens worden gedeeld met adverteerders om op maat gemaakte advertenties weer te geven zonder cross-site en cross-app tracking

Om de kritiek weg te nemen dat het model Google mogelijk een oneerlijk voordeel zou kunnen geven, merkte de techgigant op dat de privacygerichte systemen zullen worden ontwikkeld als onderdeel van het Android Open Source Project (AOSP) om transparantie in het ontwerp en de implementatie van deze oplossingen te waarborgen.

“Android zal samenwerken met het hele industrie- en app-ecosysteem op weg naar een meer privacy-first mobiel platform, en een platform dat een rijke diversiteit aan waarde-uitwisseling ondersteunt die voordelen biedt voor gebruikers, ontwikkelaars en adverteerders”, stelt het bedrijf. zei.

David
Rate author
Hackarizona