Google voegt wachtwoordloze authenticatie toe aan Android en Chrome

Autenticación sin contraseña Nachrichten

Google heeft vandaag aangekondigd plannen om ondersteuning voor wachtwoordloze aanmeldingen in Android en de Chrome-webbrowser te implementeren, zodat gebruikers kunnen inloggen op verschillende apparaten en websites, ongeacht het platform.

“Dit vereenvoudigt aanmeldingen op verschillende apparaten, websites en applicaties, ongeacht het platform – zonder dat er een enkel wachtwoord nodig is”, zegt Google. zei.

Van Apple en Microsoft wordt ook verwacht dat ze de ondersteuning uitbreiden naar iOS-, macOS- en Windows-besturingssystemen, evenals Safari- en Edge-browsers.

De nieuwe Fast IDentity Online (FIDO) inlogsysteem schaft wachtwoorden volledig af ten gunste van het weergeven van een prompt waarin een gebruiker wordt gevraagd de telefoon te ontgrendelen wanneer hij zich aanmeldt bij een website of een applicatie.

Dit wordt mogelijk gemaakt door een cryptografisch beveiligde FIDO-referentie, een wachtwoord genaamd, op de telefoon op te slaan die wordt gebruikt om in te loggen op het online account nadat het apparaat is ontgrendeld.

“Als je dit eenmaal hebt gedaan, heb je je telefoon niet meer nodig en kun je inloggen door gewoon je computer te ontgrendelen”, zei Google.

“Zelfs als je je telefoon kwijtraakt, worden je wachtwoordsleutels veilig gesynchroniseerd met je nieuwe telefoon vanuit de cloudback-up, zodat je verder kunt gaan waar je oude apparaat was gebleven.”

In zekere zin kan de methode worden gezien als een verlengstuk van zichzelf Google-prompts voor inloggen op accounts beveiligd met tweefactorauthenticatie (ook wel 2-stapsverificatie genoemd).

De ontwikkeling komt als code-hostingplatform GitHub aangekondigd dat het “alle gebruikers die code bijdragen op GitHub.com zal verplichten om tegen het einde van 2023 een of meer vormen van tweefactorauthenticatie (2FA) in te schakelen” om aanvallen op accountovernames te voorkomen.

David
Rate author
Hackarizona