Hackers die inbraken in NVIDIA’s netwerk lekken DLSS-broncode online

DLSS Source Code Online Nachrichten

Het Amerikaanse chipfabrikant NVIDIA heeft dinsdag bevestigd dat zijn netwerk is geschonden als gevolg van een cyberaanval, waardoor de daders toegang kregen tot gevoelige gegevens, waaronder broncode die zogenaamd is gekoppeld aan zijn Deep Learning Super Sampling (DLSS) -technologie.

“We hebben geen bewijs dat ransomware wordt ingezet op de NVIDIA-omgeving of dat dit verband houdt met het Rusland-Oekraïne-conflict”, zegt het bedrijf. zei in een veiligheidsbericht. “We zijn ons er echter van bewust dat de dreigingsactor wachtwoorden van medewerkers en bepaalde eigendomsinformatie van NVIDIA uit onze systemen heeft gehaald en deze online is gaan lekken.”

Het incident zou op 23 februari aan het licht zijn gekomen, waarbij het bedrijf opmerkt dat het stappen heeft ondernomen om de gelekte informatie te analyseren en dat het al zijn werknemers dwingt hun wachtwoorden met onmiddellijke ingang te wijzigen.

De bevestiging komt dagen later De Telegraaf vorige week meldde dat het bedrijf een mogelijke cyberaanval onderzoekt die “delen van zijn bedrijf twee dagen offline heeft gehaald”. Bloomberg, in een vervolgrapport, zei de inbreuk was een kleine ransomware-aanval, daarbij verwijzend naar een “persoon die bekend was met het incident”.

DLSS-broncode online

Volgens darkweb-inlichtingenbureau DarkTracer heeft de LAPSUS$ afpersende bende – ook achter de aanvallen op Impresa, Localiza, Claro en Embratel eerder dit jaar – beweerde verantwoordelijkheid voor het incident, lekt wat het zei dat het was gestolen vertrouwelijke informatie tenzij een “vergoeding” is betaald.

Daar komt nog bij dat de groep ook zogenaamd dat NVIDIA de geplunderde gegevens had teruggehackt en versleuteld met ransomware, en dat het uiteindelijk de bestanden van een back-up had hersteld.

Vervolgens herzagen de indringers hun eisen en riepen ze NVIDIA op om een ​​software-update uit te brengen die de Lite Hash Rate verwijdert (LHR) technologie in zijn grafische kaarten, die is ontworpen om het Ethereum-miningpercentage met 50% te verlagen en te voorkomen dat cryptocurrency-mijnwerkers de op gaming gerichte GPU’s kopen.

“We verzoeken NVIDIA zich ertoe te verbinden hun GPU-stuurprogramma’s voor Windows, macOS en Linux vanaf nu en voor altijd volledig open-source (en onder een FOSS-licentie te distribueren)”, plaatsten de cybercriminelen op hun Telegram-groep, naast het dreigen met meer lekken en het aanbieden van een LHR-bypasstool voor $ 1 miljoen.

De ontwikkelingen schrikken NVIDIA echter niet af. “We verwachten geen verstoring van ons bedrijf of ons vermogen om onze klanten van dienst te zijn als gevolg van het incident”, aldus het bedrijf in een verklaring.

David
Rate author
Hackarizona