Investeert u in het beveiligen van uw gegevens in de cloud?

Securing Your Data in the Cloud Nachrichten

Traditionele bedrijven die naar de cloud migreren, hebben robuuste informatiebeveiligingsmechanismen nodig. Gartner voorspelt dat meer dan 95% van de nieuwe digitale workloads tegen 2025 op cloud-native platforms zal blijven worden geïmplementeerd.

Robuust beveiliging van gegevens in de cloud is absoluut noodzakelijk voor bedrijven die een snelle digitale transformatie naar de cloud doorvoeren. Hoewel een traditioneel hostingmodel als veiliger kan worden beschouwd, zijn niet alle organisaties ontvankelijk om de controle over hun infrastructuur of applicaties op te geven door te vertrouwen op een cloudprovider met een verhoogd risico op gegevensdiefstal door een cyberaanval door een buitenstaander.

Dit gezegd hebbende, laten we proberen het essentiële deel te begrijpen.

Wat is cloudgegevensbeveiliging?

Cloudgegevensbeveiliging houdt in dat gegevens, zowel in rust als in beweging, op cloudgebaseerde infrastructuur, applicaties, enz., worden beveiligd tegen cyberbedreigingen zoals gegevensinbreuken, ongeautoriseerde toegang, DDoS-aanvallen, enz.

Dit omvat de technologieën, het beleid, de controles en services om cloudgebaseerde systemen, gegevens en infrastructuur te beschermen om te voldoen aan de behoeften van een bedrijf door het te configureren om ervoor te zorgen dat alleen de mensen en apparatuur met geverifieerde referenties toegang kunnen krijgen tot vertrouwelijke gegevens.

Het zorgt ervoor dat gevoelige gegevens worden versleuteld en de juiste toegangscontroles om ze te beschermen zodra ze naar de cloud zijn gemigreerd. Dit helpt te voorkomen dat onbevoegde werknemers toegang krijgen tot persoonlijke en vertrouwelijke bedrijfsgegevens die zijn opgeslagen op extern gehoste netwerkschijven.

De gevaarlijke inhoud en kwaadaardige scripts worden uitgefilterd voordat medewerkers of klanten worden bediend. Misschien wel het belangrijkste is dat er een back-up wordt gemaakt van gegevens als zich een incident of ramp voordoet.

Op bredere schaal zijn de volgende zaken inbegrepen als het gaat om cloudbeveiliging:

 • Fysieke netwerken
 • Netwerk veiligheid
 • Toegangscontrole
 • Applicaties en software
 • Gegevensservers
 • Naleving van regelgeving enz.

De implementatie van cloud computing-beveiligingsprocessen moet een gezamenlijke verantwoordelijkheid zijn van de bedrijfseigenaar en de leverancier van de oplossing.

Als u echter wordt gevraagd om strategische cloud computing-oplossingen te implementeren die strikte operationele behoeften hebben, is het essentieel om ervoor te zorgen dat u uw resourceplanning op orde heeft door een sterk technologisch beleid te formuleren; responstijd bewaken; het opzetten van IT-ondersteuning voor contacten, fixes, verbetering en groeivereisten; het afstemmen van het gebruik op doelstellingen op het gebied van kosteneffectiviteit, enzovoort.

Hoe worden gegevens beveiligd in de cloud?

Laat je daarbij niet uit het veld slaan, want met Security-as-a-Service (SECaaS of SaaS) deelt het niet hetzelfde stadium.

Het is ook onpraktisch om aan te nemen dat de cloud volledig beveiligd is, en zorg er als bedrijfseigenaar voor dat het altijd het beste is om iemand te laten controleren wat er in uw account gebeurt. Het is het beste om nooit te comfortabel te zijn met hoe veilig of geautoriseerde informatie kan worden opgeslagen, omdat er geen garanties zijn wanneer u deze toevertrouwt aan derden die deze diensten aanbieden.

Drie sleuteltechnologieën maken gegevens veilig in de cloud

1 Cloud Firewall

  Firewalls zijn ontworpen om te beschermen tegen kwaadaardig internetverkeer. Dit maakt het veiliger voor gebruikers om veilig toegang te krijgen tot hun gegevens en applicaties op het net.

  De cloudgebaseerde WAF (Web Application Firewall) bestaat uit twee hoofdonderdelen. Ten eerste zit er op elke server in de cloudomgeving een agent. Ten tweede is er een beheerconsole van waaruit u alle taken kunt uitvoeren om de instellingen van uw WAF te configureren, of het nu gaat om het toevoegen van nieuwe regels of het verwijderen van bestaande regels.

  Of u nu een privé- of openbare cloud gebruikt of er zelf een instelt, het installeren en gebruiken van onze WAF op al uw platforms is probleemloos en eenvoudig.

  2 Versleuteling van cloudgegevens

   Stel dat een cyberaanvaller de cloud van een bedrijf hackt en gewone gegevens vindt. In dat geval kan de aanvaller op zijn gemak aanvallen uitvoeren: ze kunnen uw gevoelige informatie lekken om uw reputatie te schaden of, erger nog, deze informatie verkopen aan andere kwaadwillende actoren zodat deze tegen u kan worden gebruikt.

   Het versleutelen van gegevens is een belangrijk proces, omdat het, als het correct wordt uitgevoerd, kan voorkomen dat uw informatie wordt gehackt of dat privégegevens tijdens het transport worden onthuld.

   Om succesvol te versleutelen, moet u bepaalde stappen volgen. Eerst en vooral moet de code worden gewijzigd met behulp van een cijfer dat regelmatig verandert. De sleutel tot dit soort codering zijn de juiste sleutels die worden gebruikt bij het coderen van informatie en het decoderen van gevoelige gegevens.

   3 Identiteits- en toegangsbeheer (IAM)

    Identity Access Management- of IAM-producten zijn ontworpen om informatie op te slaan en te volgen die relevant is voor gebruikersidentificatie en het toegangsniveau, de status en digitaal opgeslagen referenties van elk account. Deze informatie houdt kwaadaardige beveiligingsbedreigingen buiten een netwerk door de autorisatie van elke gebruiker te verifiëren die toegang probeert te krijgen.

    Gegevensbescherming in de cloud – 5 belangrijkste voordelen

    Het zakelijke voordeel van cloudbescherming is er in vele vormen. Dit zijn de 5 belangrijkste voordelen van gegevensbescherming in de cloud:

    1 24 uur per dag zicht

     De beste cloudgegevensbeveiligingsoplossingen maken het gemakkelijk om uw applicatie en cloudgebaseerde activa 24/7 te bewaken.

     2 DDoS-bescherming

      Een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) is bedoeld om webservers te overspoelen en gebruikers die de site proberen te bezoeken, de toegang te ontzeggen. Dit wordt gedaan door het webhostsysteem te overbelasten met veel verzoeken, wat het doel kan neerhalen als het overweldigd wordt door te veel verkeer.

      Door te installeren AppTrana WAFeen volledig beheerde Web Application Firewall, kunt u verschillende soorten aanvallen aan door kwetsbaarheden onmiddellijk te identificeren en te patchen, en zo te bepalen wat nodig is om een ​​aanval te onderdrukken en altijd te zorgen voor beschikbare gegevens.

      3 Dataveiligheid

       Beveiligingsbeleid voor cloudcomputing is als sloten op de deur van een gebouw. Hoe beter het slot, hoe groter de kans dat mensen buiten blijven als u er niet bent. Hetzelfde geldt voor uw vertrouwelijke informatie. Het zou helpen om het te versleutelen zodat hackers het niet kunnen lezen.

       Gegevensbeveiliging in de cloud is afhankelijk van protocollen en beleid, zoals sterke toegangscontroles en gegevensversleuteling om vertrouwelijke informatie te beschermen tegen onbevoegde entiteiten.

       4 Geavanceerde bedreigingsdetectie

        Cyberbedreigingen die als geavanceerd worden beschouwd, moeten bepaalde parameters bevatten om echt als geavanceerd te kwalificeren. Stel bijvoorbeeld dat er een cyberdreiging (ransomware, zero-days of malware, enz.) wordt gecreëerd om ongeautoriseerde toegang te krijgen tot een kwetsbaar netwerk. De aanvallers hebben onbeperkte tools en middelen (wat betekent dat er geen functies in zijn ingebouwd om mogelijke inbreuken te voorkomen). In dat geval kwalificeert dit als een geavanceerd type aanval.

        Cloud computing-beveiliging dicht de beveiligingslacunes met end-point scanning en wereldwijde bedreigingsinformatie. Daardoor kunt u bedreigingen gemakkelijker detecteren.

        5 Naleving van de regelgeving

         Cloudgebaseerde bedrijven moeten op de hoogte zijn van de gegevensbeschermingswetten in de landen waarmee hun bedrijf werkt en de cyberrisico’s waarmee ze worden geconfronteerd, om te voorkomen dat er industrie- en locatiespecifieke regelgeving ontstaat die van invloed kan zijn op hun omzet en reputatie.

         Een groot voordeel van het gebruik van beheerde cloudbeveiligingsservices is de deskundige hulp bij risicobeheer- en nalevingsprogramma’s. Een cloudgebaseerde beheerde beveiligingsservice is er niet alleen om on-demand audits van uw servers en gegevens uit te voeren, maar is er ook om verbeteringen aan te bieden in bestaande en opkomende wetten die van invloed zijn op privacy.

         Conclusie

         Net als gegevens op de harde schijf van uw laptop, is gegevensbeveiliging in de cloud tegenwoordig een topprioriteit voor organisaties. Maar dat betekent niet dat u zelfgenoegzaam kunt zijn bij het beschermen van uw infrastructuur, vooral als u bedenkt hoeveel er moet worden beheerd, zoals webapplicaties en API’s, en het beveiligen van uw netwerk.

         Met robuuste beveiligingsoplossingen voor webapplicaties zou uw bedrijf zichzelf met meer gemoedsrust kunnen beschermen tegen wijdverbreide cyberbedreigingen zonder zich zorgen te hoeven maken over hackers die inbreken in uw systeem en uw bedrijfsgeheimen stelen.

         David
         Rate author
         Hackarizona