Ministerie van Justitie benoemt eerste directeur van National Cryptocurrency Enforcement Team

Equipo Nacional de Cumplimiento de Criptomonedas Nachrichten

Het Amerikaanse ministerie van Justitie (DoJ) heeft eerder deze week Eun Young Choi aangesteld als de eerste directeur van het vorig jaar opgerichte National Cryptocurrency Enforcement Team (NCET).

De NCET is opgericht om het criminele misbruik van cryptocurrencies en digitale activa aan te pakken”, met een focus op illegale activiteiten in virtuele valuta-uitwisselingen, mix- en tumblingdiensten, en witwasinfrastructuuractoren om cyberaanvallen en ransomware- en afpersingsschema’s aan te wakkeren.

“De NCET zal dienen als het brandpunt voor de inspanningen van de afdeling om de groei van misdaad met [digital assets and distributed ledger] technologieën,” zei Assistent-procureur-generaal Kenneth A. Polite Jr. van de strafafdeling van het ministerie van Justitie.

Afzonderlijk zei het Federal Bureau of Investigation (FBI) dat het… lancering een nieuwe inspanning genaamd de Virtual Asset Exploitation Unit (VAXU), gewijd aan het volgen en in beslag nemen van illegale cryptocurrencies als onderdeel van een breder streven om internationale criminele netwerken te verstoren.

Het ministerie van Justitie is ook bezig met het opzetten van een nieuw International Virtual Currency Initiative om internationale wetshandhavingsoperaties in staat te stellen blockchain-geldroutes te traceren en om regelgeving en antiwitwaswetgeving te ontwikkelen om misbruik van cryptocurrency uit te roeien.

De benoeming komt als cybercriminelen $ 8,6 miljard witgewassen in cryptocurrencies in 2021, een stijging van 30% ten opzichte van 2020, volgens blockchain-analysebedrijf Chainalysis. De onrechtmatig verkregen valuta’s zijn goed voor crypto-inheemse misdaden zoals darknet-marktverkopen of ransomware-aanvallen waarbij de winst in digitale in plaats van fiat-valuta’s is.

Verder was er in 2021 een duidelijke stijging van criminele saldi in 2021, met kwaadwillenden met $ 11 miljard aan fondsen met bekende illegale bronnen aan het einde van het jaar, vergeleken met slechts $ 3 miljard eind 2020.

Bovendien lanceerde de Noord-Koreaanse geavanceerde persistente dreiging (APT), bekend als Lazarus Group, ten minste zeven aanvallen op cryptocurrency-platforms die in 2021 voor ongeveer $ 400 miljoen aan digitale activa hebben gewonnen.

Dat is niet alles. Aan Rusland gelinkte cybercriminelen bepalen ook het tempo voor ransomware en op cryptocurrency gebaseerde witwasactiviteit vorig jaar, binnenharken bijna 74% van de losgeldbetalingen in 2021 – meer dan $ 400 miljoen aan cryptocurrency – via stammen die “zeer waarschijnlijk” zijn gelieerd aan het land.

“De NCET zal een cruciale rol spelen om ervoor te zorgen dat naarmate de technologie rond digitale activa groeit en evolueert, de afdeling op haar beurt haar inspanningen versnelt en uitbreidt om hun illegale misbruik door allerlei soorten criminelen te bestrijden”, zei directeur Choi in een verklaring.

David
Rate author
Hackarizona