Nieuwe MyloBot-malwarevariant verzendt sextortion-e-mails die $ 2.732 in Bitcoin eist

Sextortion-e-mails Nachrichten

Er is waargenomen dat een nieuwe versie van de MyloBot-malware kwaadaardige payloads implementeert die worden gebruikt om sextortion-e-mails te verzenden waarin slachtoffers worden geëist om $ 2.732 in digitale valuta te betalen.

MyloBotvoor het eerst gedetecteerd in 2018, is bekend dat voorzien zijn van een reeks geavanceerde anti-debugging-mogelijkheden en propagatietechnieken om geïnfecteerde machines in een botnet te binden, om nog maar te zwijgen van het verwijderen van sporen van andere concurrerende malware van de systemen.

Een van de belangrijkste methoden om detectie te ontwijken en onder de radar te blijven, was een vertraging van 14 dagen voordat toegang werd verkregen tot de command-and-control-servers en de mogelijkheid om kwaadaardige binaire bestanden rechtstreeks vanuit het geheugen uit te voeren.

MyloBot maakt ook gebruik van een techniek genaamd proces uitholling, waarbij de aanvalscode wordt geïnjecteerd in een onderbroken en uitgehold proces om procesgebaseerde verdedigingen te omzeilen. Dit wordt bereikt door het geheugen dat is toegewezen aan het live-proces te ontkoppelen en te vervangen door de willekeurige code die moet worden uitgevoerd, in dit geval een gedecodeerd bronbestand.

“Het uitvoerbare bestand van de tweede fase maakt vervolgens een nieuwe map onder C:ProgramData,” Minerva Labs-onderzoeker Natalie Zargarov zei in een rapport. “Het zoekt naar” svchost.exe onder een systeemdirectory en voert het uit in de opgeschorte staat. Met behulp van een APC-injectietechniek injecteert het zichzelf in het voortgebrachte svchost.exe-proces.”

Sextortion-e-mails

APC-injectievergelijkbaar met procesuitholling, is ook een procesinjectietechniek waarmee kwaadaardige code in een bestaand slachtofferproces kan worden ingevoegd via de asynchrone procedureaanroep (APC) wachtrij.

De volgende fase van de infectie omvat het vaststellen van persistentie op de gecompromitteerde host, waarbij de voet aan de grond wordt gebruikt als een opstap om communicatie tot stand te brengen met een externe server om een ​​payload op te halen en uit te voeren die op zijn beurt de malware in de laatste fase decodeert en uitvoert.

Deze malware is ontworpen om het eindpunt te misbruiken om afpersingsberichten te verzenden die verwijzen naar het online gedrag van de ontvangers, zoals het bezoeken van pornosites en het dreigen met het lekken van een video die naar verluidt is opgenomen door in te breken in de webcam van hun computer.

Minerva Labs’ analyse van de malware onthult ook de mogelijkheid om extra bestanden te downloaden, wat suggereert dat de dreigingsactor een achterdeur achterliet om verdere aanvallen uit te voeren.

“Deze dreigingsactor heeft veel moeite gedaan om de malware te laten vallen en onopgemerkt te houden, om het vervolgens te gebruiken als afzender van afpersingsmail”, zei Zargarov. “Botnets zijn gevaarlijk vanwege deze onbekende opkomende dreiging. Het kan net zo gemakkelijk ransomware, spyware, wormen of andere bedreigingen op alle geïnfecteerde eindpunten laten vallen en uitvoeren.”

David
Rate author
Hackarizona