Redenen waarom elk bedrijf een doelwit is van DDoS-aanvallen

Ataques DDoS Nachrichten

DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service) halen bijna elke dag de krantenkoppen. 2021 zag een 434% toename van DDoS-aanvallen, 5,5 keer hoger dan in 2020. Q3 2021 zag een 24% toename van het aantal DDoS-aanvallen in vergelijking met Q3 2020.

Geavanceerde DDoS-aanvallen die doorgaans gericht zijn, ook wel slimme aanvallen genoemd, stegen in dezelfde periode met 31%. Verder, 73% van de DDoS-aanvallen in het derde kwartaal van 2021 waren multi-vectoraanvallen die meerdere technieken combineerden om de gerichte systemen aan te vallen. Het grootste percentage DDoS-doelen (40,8%) bevond zich in de Amerikaanse banken, en financiële instellingen waren de afgelopen jaren de grootste doelwitten voor DDoS- en DoS-aanvallen.

Betekent dit dat bedrijven en organisaties die niet actief zijn in de bank- en financiële dienstverlening, veilig zijn voor? DDoS-aanvallen? Zeker niet! Elk bedrijf is een potentieel DDoS-doelwit. Lees verder om te weten waarom en welke maatregelen u moet nemen om uw bedrijf effectief te beschermen.

Algemene DDoS-doelen

Hoewel elk bedrijf het doelwit kan zijn van aanvallers, zijn sommige sectoren en bedrijven meer doelwit. Zoals eerder vermeld, waren banken en financiële instellingen de grootste DDoS-doelen in 2021. Andere veelvoorkomende sectoren zijn:

  • Onderwijsinstellingen
  • Bekabelde telecommunicatieproviders
  • Online gamen en gokken
  • Draadloze telecomproviders
  • Gezondheidszorg
  • Overheden en hun agentschappen
  • ISP, hosting en gerelateerde diensten
  • Bedrijven voor leren op afstand
  • Technologiebedrijven, vooral met de opkomst van telewerken

Het is ook van cruciaal belang op te merken dat kmo’s evenzeer het doelwit zijn van bedreigingsactoren als grote bedrijven en ondernemingen. Het is een algemene misvatting onder MKB-bedrijven dat ze niet het doelwit zullen zijn en een lakse benadering zullen volgen bij het verminderen van DDoS. Aanvallers profiteren van deze relaxte aanpak om DDoS-aanvallen tegen het MKB te orkestreren.

4 redenen waarom elk bedrijf een potentieel doelwit is

1 Gebrekkige benadering van DDoS-preventie en -beveiliging

Ondanks de komst van technologie blijven verschillende bedrijven traditionele tools gebruiken, zoals verouderde firewalls en verouderde methoden zoals op handtekeningen gebaseerde verkeersmonitoring om te beschermen tegen DDoS. De aanvallen van vandaag zijn geavanceerder dan ooit en traditionele beveiligingsmaatregelen voldoen niet. Zelfs aanvallen die enkele minuten duren, brengen aanzienlijke financiële en reputatieschade met zich mee.

Het is ook van cruciaal belang op te merken dat kmo’s evenzeer het doelwit zijn van bedreigingsactoren als grote bedrijven en bedrijfshuizen. Aangezien aanvallen op grotere bedrijven vaak de krantenkoppen halen, is het een algemene misvatting onder het MKB dat ze niet het doelwit zullen zijn. Ze hebben dus de neiging om een ​​lakse benadering van DDoS-beperking te volgen. Aanvallers profiteren van deze relaxte aanpak om DDoS-aanvallen tegen het MKB te orkestreren.

2 Groeiend aanvalsoppervlak

    De pandemie heeft de digitalisering bij allerlei soorten organisaties, waaronder de overheid, non-profitorganisaties en het MKB, aanzienlijk versneld. Verder is het gebruik van BYOT-apparaten op afstand van gedeelde (vaak onveilige) netwerken enorm toegenomen. Het resultaat is dat elke organisatie een groter aanvalsoppervlak heeft en een verhoogd risico op DDoS-bedreigingen. Het probleem wordt verergerd wanneer organisaties het belang van DDoS-bescherming niet inzien en vertrouwen op generieke oplossingen en standaardoplossingen van de hosting-/ISP-/cloudserviceprovider.

    3 DDoS-aanvallen zijn eenvoudig en voordelig te orkestreren

      Een groot percentage van de DDoS-aanvallen in de afgelopen jaren duurde minder dan 4 uur. Hoewel de aanvallen van kortere duur waren, zijn hun intensiteit, frequentie en ernst veelvoudig toegenomen. Tegenwoordig zijn geavanceerde, multi-vector en slimme DDoS-aanvallen om de volgende redenen gemakkelijk en kosteneffectief te organiseren:

      • Technologische vooruitgang
      • Gemakkelijke beschikbaarheid van malwaretools en botnets
      • Beschikbaarheid van DDoS-as-a-service en hacking-as-a-service

      Aanvallers kunnen dus aanvallen uitvoeren met bijna geen inspanning. Verder zijn de financiële voordelen van DDoS-aanvallen groot, waardoor ze lucratief zijn voor aanvallers.

      4 Krachtig hulpmiddel voor concurrenten en ontevreden werknemers

        Websites die blijven crashen of vaak downtime hebben (vaak veroorzaakt door DDoS-aanvallen) of waarvan de webpagina’s worden vernield, verliezen hun positie in de zoekmachines en hun reputatie. Concurrenten en zelfs ontevreden werknemers gebruiken DDoS dus vaak als een tactiek om uw positie in zoekmachines uit te hollen en aanzienlijke reputatieschade te veroorzaken.

        Belang van DDoS-bescherming

        Voordat we verder gaan met het voorkomen van deze aanvallen, is het van cruciaal belang om het belang van DDoS-bescherming te begrijpen.

        1 Uw website is altijd beschikbaar

          Een van de meest directe en onmiddellijke gevolgen van DDoS is dat het de website overspoelt met buitensporige verzoeken, de bronnen uitholt en deze niet meer beschikbaar maakt voor legitiem verkeer. Totdat de aanval is gestopt, is elke zakelijke betrokkenheid via de website niet beschikbaar. Het schaadt het merkimago en de bedrijfsreputatie.

          Met effectieve DDoS-bescherming, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun website en digitale middelen altijd beschikbaar zijn. Dergelijke DDoS-services omvatten wereldwijd gedistribueerde netwerken voor inhoudslevering (CDN) die de websitesnelheid en -prestaties helpen versnellen zonder concessies te doen op het gebied van beveiliging.

          2 Vermijd erosie van zoekmachine rankings

          DDoS-aanvallen zorgen ervoor dat websites crashen, downtime ervaren en niet meer beschikbaar zijn voor legitieme gebruikers. Websites die blijven crashen of regelmatig downtime hebben, verliezen hun positie in de zoekmachines. Verder, als de website-eigenaren geen back-ups hebben of niet weten hoe ze de aanval moeten stoppen, zullen ze uiteindelijk de lijst met interne links van de zoekmachine kwijtraken. Concurrenten gebruiken dus vaak DDoS als een tactiek om verkeer naar hun website om te leiden en uw positie in de zoekmachines aan te tasten. Met intelligente DDoS-beveiliging kan dit alles worden vermeden.

          3 Bescherm uw website tegen andere soorten aanvallen

            DDoS-aanvallen worden gebruikt als rookgordijnen voor andere cyberaanvallen zoals malware-aanvallen, het creëren van achterdeurtjes, accountovername, afpersing, inhoud en prijsschraping, enz. Met geïntegreerde, end-to-end DDoS-services kunt u het inkomende verkeer continu en veilig monitoren kwetsbaarheden voordat aanvallers ze vinden, en houd uw digitale activa volledig beschermd.

            4 Elimineer de mogelijkheden van cybervandalisme en website-defacements

              DDoS-aanvallen worden gebruikt door concurrenten, vijandige natiestaten, regeringen, hacktivisten en anderen voor cybervandalisme en het beschadigen van websites tegen bedrijven, overheidsinstanties en non-profitorganisaties. Om te voorkomen dat dergelijke actoren het doelwit worden, is DDoS-bescherming een must.

              5 Bespaar tijd, geld en andere bronnen

                Last but not least brengen DDoS-aanvallen zoals andere buitengewone financiële en reputatieschade met zich mee. Wanneer websites worden beschermd door beheerde, intuïtieve DDoS-preventieservices, wordt er enorm veel tijd, geld en moeite bespaard.

                De weg vooruit: hoe bescherm je jezelf?

                De beste manier om uzelf tegen DDoS-aanvallen te beschermen, is door een proactieve benadering van beveiliging te volgen en een intelligente, beheerde en geavanceerde DDoS-beveiligingsservice zoals AppTrana aan boord te nemen. Indusface AppTrana helpt u ervoor te zorgen dat u geen DDoS-doelwit wordt en helpt u ook de prestaties en snelheid van uw website te versnellen.

                David
                Rate author
                Hackarizona