SEC is van plan meer personeel aan te nemen in de Crypto Enforcement Unit om fraude te bestrijden

Unidad de aplicación criptográfica de la SEC Nachrichten

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft dinsdag aangekondigd dat het zijn Cyber ​​Unit zal uitbreiden en rebranden om cybergerelateerde bedreigingen te bestrijden en investeerders in cryptocurrency-markten te beschermen.

Daartoe hernoemt de SEC de Cyber ​​Unit binnen de Afdeling handhaving aan Crypto Assets en Cyber ​​Unit en is van plan om 20 extra posities in te nemen met als doel misstanden op de cryptomarkten te onderzoeken.

Het doel, volgens het bureau, is om cryptocurrency-fraude aan te pakken en hardhandig optreden tegen kwaadwillende actoren die proberen te profiteren van crypto-marktplaatsen.

De cybereenheid was ingesteld in september 2017 met een focus op het aanpakken van cyberdreigingen en het beschermen van particuliere beleggers. Maar gezien de dramatische evolutie van de markten voor digitale activa in de afgelopen jaren, wordt verwacht dat de nieuwe eenheid zich zal concentreren op schendingen van de effectenwetgeving met betrekking tot:

  • Aanbod van crypto-activa
  • Crypto-activa uitwisselingen
  • Producten voor het uitlenen en uitzetten van crypto-activa
  • Gedecentraliseerde financiële (DeFi) platforms
  • Non-fungible tokens (NFT’s), en
  • stabiele munten

Daarnaast wil de eenheid actie ondernemen tegen SEC-registranten en openbare bedrijven wegens fouten in cyberbeveiligingscontroles en voor het niet naar behoren bekendmaken van datalekken en andere beveiligingsincidenten.

Het cyberteam zou sinds 2017 meer dan 80 handhavingsacties hebben ondernomen met betrekking tot frauduleuze en niet-geregistreerde crypto-activaaanbiedingen en -platforms, wat volgens SEC heeft geleid tot $ 2 miljard aan geldelijke verlichting voor investeerders.

“Cryptomarkten zijn de afgelopen jaren geëxplodeerd, waarbij particuliere beleggers het zwaarst te lijden hebben onder misbruik in deze ruimte. Ondertussen blijven cybergerelateerde bedreigingen existentiële risico’s vormen voor onze financiële markten en deelnemers”, zei Gurbir S. Grewal, directeur van de afdeling Handhaving van de SEC.

“De versterkte Crypto Assets and Cyber ​​Unit zal een voortrekkersrol spelen bij het beschermen van investeerders en het waarborgen van eerlijke en ordelijke markten in het licht van deze kritieke uitdagingen.”

David
Rate author
Hackarizona