Staat API-beveiliging op uw radar?

Is API Security on Your Radar? Nachrichten

Met de groei in digitale transformatie zal de markt voor API-beheer groeien met meer dan 30% tegen het jaar 2025 naarmate meer bedrijven web-API’s bouwen en consumenten er steeds meer op vertrouwen voor alles, van mobiele apps tot aangepaste digitale diensten.

Als onderdeel van strategische bedrijfsplanning helpt een API om inkomsten te genereren door klanten toegang te geven tot de functionaliteit van een website of computerprogramma via aangepaste applicaties.

Naarmate meer en meer bedrijven API’s implementeren, neemt het risico op API-aanvallen toe.

Gartner voorspelde dat tegen 2022 API-aanvallen (Application Programming Interface) de meest voorkomende aanvalsvector zouden worden voor zakelijke webapplicaties.

Cybercriminelen richten zich agressiever dan ooit op API’s en bedrijven moeten proactief omgaan met: API-beveiliging om deze nieuwe agressie te bestrijden.

API en de zakenwereld

Met de integratie van API’s in moderne IT-omgevingen worden bedrijven steeds meer datagedreven.

Net zoals een restaurant vertrouwt op een uitstekende kok en een bandleider een sleutel tot succes is, zijn bedrijven steeds meer afhankelijk van API- en API-integraties. De helft van het online verkeer wordt gegenereerd door gebruikers die zoeken op de openbaar beschikbare API’s van bedrijven. Al deze toegang wordt verwacht groeien met 37% in 2022.

API’s kunnen ook aan bestaande applicaties worden toegevoegd zonder de basis van de software te veranderen, waardoor organisaties snel een diverse combinatie van functionaliteiten kunnen ontwikkelen en implementeren voor specifieke zakelijke doeleinden of gebruikersgroepen zonder de kernstructuur van de applicatie te veranderen.

API-brandstoffen

 • Steden met nieuwere draadloze 5G-netwerken en oudere draadloze technologieën worden steeds vaker uitgerust met IoT-eindpunten met hoge capaciteit – alles van vingerafdruklezers tot slimme straatlantaarns – waardoor de gebruiksmogelijkheden van het netwerk toenemen.
 • Volgens een projectiezullen naar verwachting in 2025 wereldwijd meer dan 30,9 miljard IoT in gebruik zijn, en dit aantal blijft elk jaar stijgen.
 • Niet alleen is de cloudgebaseerde markt voor kantoorproductiviteitssoftware, verwacht $ 50,7 miljard te bereiken tegen 2026, maar er wordt ook voorspeld dat het in 2022 zal stijgen

Stijging van groeiende API-aanvallen

Hoewel ondernemingen kennis nemen van het enorme potentieel achter API’s (en API-releases), neemt het aantal dat wordt gelanceerd en geproduceerd in een astronomisch tempo toe. Deze trend is gekoppeld aan de toenemende relevantie van software in de wereld van vandaag.

91% van de bedrijven die API’s in hun bedrijfssystemen hebben geïmplementeerd, hebben te maken gehad met incidenten die verband houden met inbreuken op de beveiliging en cyberaanvallen. De meeste van deze bedrijven hebben in het jaar ervoor te maken gehad met een groot incident. Om alle voordelen van API’s te benutten, moeten bedrijven nauwkeurig en volledig beheerd toeslaan API-beveiligingsoplossingen.

Dus, welke 3 belangrijkste risico’s vormt API-beveiliging?

Verkeerd geconfigureerde API’s: Van verkeerd geconfigureerde HTTP-headers, onveilige standaardconfiguraties tot uitgebreide foutmeldingen, enz. tHet ultieme wapen bij uitstek voor hackers is het onbeheerde en onbeveiligde API kwetsbaarheid exploit, die stilletjes de meest nietsvermoedende plaatsen kan binnensluipen.

Malware-aanvallen: Begint met het belasten van het web-API-geheugen om veel informatie per verzoek te verzenden, malware-aanvallen zoals DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service), SQL-injectie, MITM-in-the-middle-aanvallen of Credential stuffing om iedereen toegang te geven authenticatie, enz. gehackte, kapotte of blootgestelde API’s zijn eindeloze verhalen om gemakkelijk gegevens te extraheren.

Ontoereikend vermogensbeheer: Door de oudere, minder veilige versies van een API zijn ze kwetsbaar voor aanvallen en datalekken. Brute-force-aanvallen kunnen ook een aanzienlijke impact hebben op een API door alle inlogcombinaties uit te putten en ervoor te zorgen dat de server overbelast raakt of zelfs tijdelijk wordt uitgeschakeld.

3 best practices voor API-beveiliging in 2022

1 — Zero Trust toepassen op API-beveiliging

  Met de zero-trust-aanpak moeten applicatiebeveiligingsteams hun endpoints in gelijke mate machtigen tot een staat van bedreigingspreventie voor alle drie, dat wil zeggen authenticatie, autorisatie en bedreigingspreventie. Dit maakt het voor hackers moeilijker om uw online eigendommen te doorbreken.

  2 — Begrijp en identificeer API-pieken of drop-gedrag en interacties voor kwetsbaarheden

   Begrijp en verken API-logboekregistratie om de veiligheid en stabiliteit van uw API te waarborgen.

   Wanneer u probeert uw API of de gebruikers ervan te beschermen tegen beveiligingsproblemen, is het essentieel om verdachte zaken in de gaten te houden. Beveiligingsproblemen verschijnen meestal in abnormaal gedrag, wat niet helemaal goed lijkt. U kunt deze bedreigingen identificeren en aanpakken voordat ze schade toebrengen aan uw API of aan iemand die het platform gebruikt.

   3 — Delegeren en combineren van authenticatie en autorisatie

    Over het algemeen moeten API-ontwikkelaars het principe van privilegescheiding implementeren. Deze algemene programmeerpraktijk geeft gebruikers alleen toegang tot de specifieke bronnen en methoden die nodig zijn voor hun rol in de toepassing.

    API-bewaking is een cruciaal onderdeel van de API-implementatie, maar het is ook belangrijk om te overwegen hoe u gebruikers toegang verleent tot uw API. Het simpelweg verifiëren van de identiteit van een gebruiker is niet voldoende; er zullen waarschijnlijk bronnen zijn waarmee alleen bepaalde gebruikers mogen communiceren en specifieke methoden die ze moeten gebruiken.

    Authenticatie is nodig om de gebruiker veilig te verifiëren met behulp van een API, en autorisatie heeft betrekking op tot welke gegevens ze toegang hebben (binnen een verzoek als een token).

    De weg vooruit

    Uw webapplicatie of API is niet anders dan een kasteel dat een verdedigingsgracht nodig heeft om de bewoners binnen de muren te beschermen. Het heeft bescherming nodig tegen indringers van buitenaf en kwaadwillende agenten die misbruik willen maken van zwakke punten; dat is waar Indusface WAF komt in beeld.

    Met AppTrana krijgt u een up-to-date en regelmatig API-bedreigingsoverzicht voor eventuele afwijkingen of verdachte gebruikspatronen van de OWASP Top 10 kwetsbaarheden en meer.

    Als u soepele besluitvorming wilt over API-kwetsbaarheidsdetectie en beveiligingstrends, hoeft u niet verder te zoeken dan AppTrana.

    David
    Rate author
    Hackarizona