US Treasury Department Sancties Rusland-gebaseerde Hydra Darknet Marketplace

Marché Darknet d'Hydra Nachrichten

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft dinsdag Hydra gesanctioneerd, dezelfde dag dat Duitse wetshandhavingsinstanties ‘s werelds grootste en langstlopende darkweb-marktplaats ontwrichtten na een gecoördineerde operatie in samenwerking met Amerikaanse functionarissen.

De sancties maken deel uit van een “internationale inspanning om de verspreiding van kwaadaardige cybercriminaliteitsdiensten, gevaarlijke drugs en andere illegale aanbiedingen die beschikbaar zijn via de in Rusland gevestigde site te verstoren”, aldus het ministerie van Financiën. zei in een verklaring.

Samen met de sancties heeft het Office of Foreign Assets Control (OFAC) een lijst bekendgemaakt van: meer dan 100 virtuele valuta-adressen waarvan is vastgesteld dat ze verband houden met de activiteiten van de entiteit om illegale transacties uit te voeren.

De sancties komen op het moment dat de Duitse federale recherche de online criminele markt, die volgens haar gespecialiseerd is in de handel in verdovende middelen, heeft gesloten, waarbij de servers en 543 bitcoins ter waarde van 23 miljoen euro ($25,3 miljoen) in beslag worden genomen.

Hydra was een Russischtalig darknet-platform dat ten minste sinds november 2015 toegankelijk was via het Tor-netwerk en dat de handel in verboden goederen en diensten mogelijk maakte, waaronder illegale drugs, gestolen financiële informatie, frauduleuze identificatiedocumenten en witwas- en mengdiensten.

Het ministerie van Financiën heeft in een verwante beweging ook de virtuele valutawissel Garantex gesanctioneerd, waardoor het het derde cryptoplatform is dat door de VS op de blokkeerlijst wordt gezet na SUEX en CHATEX.

“Analyse van bekende Garantex-transacties toont aan dat meer dan $ 100 miljoen aan transacties verband houden met illegale actoren en darknet-markten, waaronder bijna $ 6 miljoen van de Russische RaaS-bende Conti en ook ongeveer $ 2,6 miljoen van Hydra”, merkte het ministerie van Financiën op.

Hydra Darknet-marktplaats

In een gelijktijdige beweging, het ministerie van Justitie (DoJ) bekend gemaakt aanklachten tegen Dmitry Olegovich Pavlov, een 30-jarige Russische staatsburger, in verband met het bedienen van de servers die worden gebruikt om Hydra te laten draaien, naast hem te beschuldigen van het bevorderen van de distributie van verdovende middelen en het witwassen van geld.

Pavlov zou een bedrijf hebben gerund met de naam Promservice Ltd., ook bekend als Hosting Company Full Drive, All Wheel Drive en 4x4host.ru, om de servers op te eisen. Hij zou ook hebben samengespannen met andere marktdeelnemers door de infrastructuurruggengraat te bieden die het succes mogelijk maakte in een ‘concurrerende darknet-marktomgeving’.

“In 2021 was Hydra goed voor naar schatting 80% van alle darknet-marktgerelateerde cryptocurrency-transacties en sinds 2015 heeft de markt ongeveer $ 5,2 miljard aan cryptocurrency ontvangen”, aldus het DoJ.

Hydra Darknet-marktplaats

Naast het toestaan ​​van verkopers om openlijk reclame te maken voor een verscheidenheid aan dodelijke medicijnen die te koop zijn via een vijfsterrenclassificatiesysteem, zou Hydra ook hebben gefunctioneerd als een distributiekanaal voor vervalste paspoorten en rijbewijzen, evenals hacktools en -services die kwaadwillenden toestonden om illegale toegang te krijgen tot online accounts.

Deze transacties op Hydra werden uitgevoerd in virtuele valuta en de beheerders brachten een commissie in rekening voor elke transactie die op de website werd uitgevoerd. Hydra bood gebruikers ook uitbetalings- en mixservices om hun bitcoins om te zetten in verschillende vormen van digitale crypto-activa en hun sporen te verbergen.

“De ontmanteling van de Hydra-markt, de grootste leverancier van illegale goederen en diensten op het dark web, stuurt een bericht naar deze elektronische criminele kopstukken die denken dat ze ongestraft kunnen opereren”, zegt speciaal officier Anthony Salisbury van Homeland Security Investigations (HSI) Miami.

“HSI zal blijven samenwerken met onze Amerikaanse en internationale wetshandhavingspartners om deze transnationale criminele organisaties aan te pakken die proberen de anonimiteit van het dark web te manipuleren om hun gif over de hele wereld te verspreiden,” voegde Salisbury eraan toe.

De verwijdering heeft voorspelbaar “verhitte discussies veroorzaakt” op het dark web, aangezien bedreigingsactoren die vertrouwen op de diensten die worden aangeboden door Hydra speculeren over de toekomst van de markt en wijzen op de mogelijkheid dat autoriteiten of andere kwaadwillende partijen “nepversies van Hydra zouden kunnen opzetten”. om voormalige gebruikers op te sporen.”

De beheerders van Hydra hebben de sluiting echter niet erkend en proberen een ander beeld te schetsen, cyberbeveiligingsbedrijf Flashpoint zeiwaarbij de exploitanten naar verluidt beweren dat “de markt ‘technische werken’ ondergaat”.

David
Rate author
Hackarizona