Webinar: hoe de juiste XDR een game-changer kan zijn voor lean-beveiligingsteams

XDR Nachrichten

Uitgebreide detectie en respons (XDR) wordt naar verwachting de toekomst van cyberbeveiliging, waarbij beveiligingstechnologieën worden samengevoegd met de evoluerende benadering van de manier waarop we cyberbeveiliging doen. En hoewel veel organisaties worstelen om XDR te integreren in hun cyberbeveiligingsstrategieën, proberen nog meer organisaties erachter te komen wat XDR werkelijk is en of het zelfs de juiste oplossing voor hun organisatie is.

Maar er zijn organisaties die verdwalen in het debat en zich afvragen of er een plaats voor hen is in deze nieuwe grens van cyberbeveiliging: organisaties met slanke beveiligingsteams en beperkte middelen.

Gelukkig organiseert Cynet, een cyberbeveiligingsbedrijf, een aankomend webinar in samenwerking met Enterprise Strategy Group (ESG) waarin wordt onderzocht hoe het kiezen van de juiste XDR van invloed kan zijn op bedrijven. [register here]. Tijdens het webinar zullen Jon Oltsik, Senior Principal Analyst bij ESG, en George Tubin, Director of Product Strategy bij Cynet, het volgende bespreken:

  • Unieke uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging van lean-beveiligingsteams
  • Waarom XDR-oplossingen die zijn gebouwd voor organisaties met grote beveiligingsteams deze uitdagingen kunnen verergeren
  • Hoe Cynet 360 AutoXDR™ speciaal is gebouwd om cyberbeveiliging te verbeteren en te vereenvoudigen voor slanke beveiligingsteams met beperkte budgetten, mensen en vaardigheden

Wat is XDR?

XDR is een opkomende technologie die, volgens veel cyberbeveiligingsexperts, de detectie- en reactiemogelijkheden zal verbeteren door de zichtbaarheid en het bereik in de omgeving van een organisatie te vergroten.

XDR is een platform dat ofwel meerdere detectietechnologieën kan bieden of gegevens kan ophalen uit verschillende beveiligingstechnologieën die een organisatie bezit en de gegevens correleert om een ​​volledig beeld te krijgen van een aanval of bedreiging binnen een omgeving. Sommige van deze gegevensbronnen zijn onder meer eindpuntdetectie en -respons (EDR), cloudbeveiliging, netwerkanalyse en e-mailbeveiliging. Het is ontworpen om de efficiëntie van een Security Operations Center (SOC) drastisch te verhogen en de nauwkeurigheid te verbeteren.

Dit is een uitstekende oplossing voor organisaties die over een overvloed aan tools voor beveiligingstechnologie beschikken en deze investeringen willen optimaliseren. Sommige organisaties merken echter al dat XDR-oplossingen vereisen dat ze meer technologieën kopen bovenop hun bestaande beveiligingsstack.

Hoewel veel zakelijke organisaties bereid zijn de prijs te betalen om meer zichtbaarheid te krijgen en hun gegevens in één enkele bron te verzamelen, heeft niet elke organisatie de middelen om in de eerste plaats een groot aantal beveiligingstechnologieën te kopen.

Kunnen slanke beveiligingsteams gebruikmaken van XDR?

Er wordt algemeen aangenomen dat XDR alleen een haalbare oplossing is voor bedrijfsteams omdat ze omslachtige beveiligingsstacks hebben die dringend moeten worden geconsolideerd. Kleinere organisaties en gestroomlijnde beveiligingsteams hebben niet het budget, de tijd en het personeel om een ​​grote beveiligingsstack aan te schaffen en te beheren.

Verder hebben deze kleinere organisaties vaak andere beveiligingsbehoeften dan enterprise-organisaties en staan ​​ze voor onderscheidende uitdagingen. In sommige gevallen kan XDR de activiteiten van een gestroomlijnd beveiligingsteam bemoeilijken in plaats van verbeteren. Daarom onderzoeken veel beveiligingsleiders bij deze organisaties XDR niet als een mogelijke oplossing voor hun beveiligingsbehoeften.

Sommige experts op het gebied van cyberbeveiliging draaien het verhaal echter om en wijzen erop dat de juiste XDR echt een doorbraak kan zijn voor beveiligingsteams met beperkte middelen.

Een webinar voor slanke beveiligingsteams

Vanaf 5 mei 2022 beginnen de cyberbeveiligingsexperts van Enterprise Strategy Group en Cynet met hun webinarreeks waarin ze bespreken hoe XDR de juiste oplossing kan zijn voor organisaties met beperkte beveiligingsteams.

Wil je meer weten over het webinar en je aanmelden, Klik hier.

David
Rate author
Hackarizona