Webinar: meer zien, maar minder reageren met verbeterde zichtbaarheid van bedreigingen

Seminario web: Cómo ver más, pero responder menos con visibilidad de amenazas mejorada Nachrichten

Het onderwerp zichtbaarheid van bedreigingen is een terugkerend onderwerp in cyberbeveiliging. Met een groeiend aanvalsoppervlak als gevolg van de transformatie van werken op afstand, cloud- en SaaS-computing en de proliferatie van persoonlijke apparaten, is het een uitdaging om alle bedreigingen te zien die het bedrijf continu bombarderen. Dit geldt met name voor kleine tot middelgrote ondernemingen met beperkte beveiligingsbudgetten en gestroomlijnde IT-beveiligingsteams.

Een aankomend webinar (Registreer hier) probeert slanke beveiligingsteams te helpen begrijpen hoe dit hardnekkige probleem kan worden aangepakt. Hoewel het toevoegen van beveiligingsoplossingen om blinde vlekken te dekken logisch lijkt, zal het webinar stellen dat dit alleen maar leidt tot meer alarmen en meer ruis. Hoewel deze aanpak misschien werkbaar is voor grote beveiligingsteams, hebben kleinere teams gewoon niet de bandbreedte om een ​​toename van waarschuwingen af ​​te handelen.

In plaats daarvan hebben organisaties een brede zichtbaarheid van bedreigingen nodig om de huidige blinde vlekken te dekken, maar moeten ze vervolgens de mogelijkheid hebben om alarmen te combineren, rangschikken en filteren op belangrijkheid. Op die manier kunnen beveiligingsteams meer weten maar minder reageren – een omkering van de huidige situatie.

De drie sleutels voor zichtbaarheid van bedreigingen

De drie vereisten voor het bereiken van maximale zichtbaarheid zijn:

Specifieke beveiligingstechnologieën implementeren

Hoewel meer technologieën misschien beter lijken, is de sleutel het kiezen van de juiste set technologieën die de belangrijkste onderdelen van de IT-omgeving dekken. De technologieën omvatten NGAV, EDR, NDR, UBA, Deception, SIEM, SOAR.

Integreer alles voor een 360 graden beeld

Het implementeren van de hierboven genoemde technologieën als stand-alone componenten leidt alleen tot lacunes in de zichtbaarheid, overbelasting van waarschuwingen en gemiste bedreigingen. Kijk naar nieuwere XDR-oplossingen om realtime signalen van meerdere telemetriepunten op één platform te integreren.

Automatiseer responsacties om reflexen te verbeteren

Met verbeterde zichtbaarheid en nauwkeurigheid van bedreigingen moeten IT-beveiligingsteams – en vooral lean teams – snel reageren om geïdentificeerde bedreigingen te dwarsbomen. Automatisering verbetert zowel de snelheid als de schaal meer dan een leger beveiligingsprofessionals zou kunnen, zolang het maar is geïntegreerd in de XDR.

Dieper graven

Het gebrek aan zichtbaarheid van bedreigingen komt helaas maar al te vaak voor in de meeste bedrijven van tegenwoordig, vooral in het MKB. De fout ligt niet bij de slanke beveiligingsteams van het MKB, maar bij het gebrek aan betaalbare, goed ontworpen leveranciersaanbiedingen om deze noodzakelijke mogelijkheid te bieden. Het Cynet-webinar gaat dieper in op de opkomende XDR-technologieën en laat zien hoe ze eindelijk kunnen helpen de zichtbaarheidskloof op een eenvoudige, betaalbare en effectieve manier te dichten.

Registreer u hier voor het webinar over de zichtbaarheid van dreigingen

David
Rate author
Hackarizona