[Webinar] Wanneer meer niet beter is: waarschuwingsoverbelasting oplossen

Cynet Nachrichten

Het toenemende volume en de verfijning van cyberaanvallen hebben er natuurlijk toe geleid dat veel bedrijven investeren in aanvullende cyberbeveiligingstechnologieën. We weten dat uitgebreide detectiemogelijkheden voor bedreigingen nodig zijn voor bescherming, maar ze hebben ook geleid tot verschillende onbedoelde gevolgen. Het adagium “meer is niet altijd beter” past perfect bij deze situatie.

Een aankomend webinar van cyberbeveiligingsbedrijf Cynet (Registreer hier) werpt licht op alert-overload, het resultaat van te veel alerts. Cynet bespreekt niet alleen de stress en druk die wordt uitgeoefend op cyberbeveiligingsteams die een voortdurend spervuur ​​​​van bedreigingswaarschuwingen proberen te doorstaan, maar laat ook zien hoe deze situatie de effectiviteit van cyberbeveiliging daadwerkelijk aantast. Dan zal Cynet het hebben over de uitweg – iets dat belangrijk is voor bijna elk bedrijf dat te kampen heeft met alertheid.

De echte impact van waarschuwingsoverbelasting

Het is interessant dat dreigingswaarschuwingen, die zo belangrijk zijn voor bescherming, ook een obstakel zijn geworden. Cynet geeft twee belangrijke redenen waarom dit tot stand is gekomen. Ten eerste is het aantal echte aanvallen waarmee de meeste bedrijven dagelijks worden geconfronteerd de afgelopen twaalf jaar enorm gestegen. Ten tweede zijn tools voor beveiligingsmonitoring erg gevoelig voor afwijkingen en verwarren ze legitieme acties vaak met kwaadwillende.

Veel beveiligingsteams krijgen voortdurend te maken met veel meer waarschuwingen dan ze ooit zouden kunnen verwerken. Maar de beveiligingsteams begrijpen dat het missen van gevaarlijke waarschuwingen kan leiden tot een cyberbeveiligingsramp. Dit legt een enorme druk op cyberbeveiligingsprofessionals die een verantwoordelijkheid hebben die ze niet kunnen vervullen.

De uitgang

Cynet geeft twee opties aan om het dilemma van alert overload op te lossen: outsourcing en technologie. Het Cynet-webinar bespreekt eerst outsourcing aan een Managed Detection and Response (MDR)-provider die is belast met het bewaken, onderzoeken en reageren op waarschuwingen. Dit is een manier om gebruik te maken van een zeer schaalbare bron die de stress-intensieve werklast van het beveiligingsteam kan wegnemen. Vervolgens bespreekt Cynet de technologieoptie, die moet worden geïmplementeerd ongeacht de uitbestedingsbeslissing.

Vanuit een technologisch perspectief laat Cynet zien hoe bedrijven alerts eerst nauwkeuriger kunnen maken, waardoor het aantal alerts dat moet worden aangepakt drastisch wordt verminderd. Ten tweede laat Cynet zien hoe technologie voor responsautomatisering een groot deel van het handmatige werk dat gepaard gaat met onderzoek en herstel van waarschuwingen kan elimineren. Het webinar beschrijft de specifieke technologieën die kunnen worden gebruikt om respons te automatiseren, zelfs voor kleinere beveiligingsteams met beperkte budgetten en bandbreedte.

Schrijf je hier in voor het webinar

David
Rate author
Hackarizona